Έως και τις 15 Σεπτεμβρίου έχει παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και οι λογιστές.
Η ηλεκτρονική «αυλαία» των φορολογικών δηλώσεων έπεφτε κανονικά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου.
Η παράταση δεν επηρεάζει την προθεσμία πληρωμής των δύο πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.
Η προθεσμία εκπνέει στις 17 Σεπτεμβρίου ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να εξοφληθεί και η τρίτη δόση του φόρου.
Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η ΑΑΔΕ θα τρέξει την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα ραβασάκια αναμένεται να αναρτηθούν στο Τaxisnet τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου.









![Σούπερ μάρκετ: Στο +14,42% το κρέας τον Δεκέμβριο – Στο 1,84% ο πληθωρισμός [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_kalathi_noikokyras1-768x450-1-300x300.png)



















![Σούπερ μάρκετ: Στο +14,42% το κρέας τον Δεκέμβριο – Στο 1,84% ο πληθωρισμός [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_kalathi_noikokyras1-768x450-1.png)
![Airbnb: Επεκτείνεται το «μπλόκο» στη βραχυχρόνια μίσθωση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/10/airbnb-3399753_1280-1024x580-1.jpg)






