Ο αριθμός του προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων που προκηρύχθηκε φέτος αυξήθηκε κατά 1.895 άτομα (+20%) σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, οι ώρες απασχόλησης που θα καλύψουν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων αυξάνονται κατά 10.103 ώρες (+22%), αναφέρει σε σχετική ενημέρωση το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αύξηση τόσο του προσωπικού όσο και των ωρών απασχόλησης συνιστά αποτέλεσμα της δυνατότητας που παρείχε η Κυβέρνηση προς τους δήμους να αυξήσουν τις ώρες απασχόλησης πέραν του κατώτατου ορίου, αναφέρεται. Πάνω από τους μισούς δήμους της χώρας εκμεταλλεύτηκαν τη συγκεκριμένη δυνατότητα, γεγονός που καταδεικνύει και την ιδιαίτερη χρησιμότητα της. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης εμφανίζουν αύξηση κατά 556 άτομα (+11%) ενώ ο αριθμός εργαζομένων μερικής απασχόλησης αυξήθηκε συνολικά κατά 1.339 άτομα.

Για πρώτη φορά η κατανομή του προσωπικού καθαριότητας έγινε με βάση τα διασταυρωτικά στοιχεία που ελήφθησαν από το υπουργείο Παιδείας και τους δήμους αναφορικά με το συνολικό εμβαδό της, προς καθαρισμό, επιφάνειας των σχολικών κτηρίων. Με τη μέθοδο αυτή η κατανομή ποσών, δηλαδή στην ουσία ανθρωποωρών, έγινε με απόλυτα ορθολογικό και δίκαιο τρόπο, επισημαίνεται.χο

Το ποσό που διέθεσε το κράτος για τον καθαρισμό των σχολικών κτηρίων παραμένει στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με το περσινό, δηλαδή 85 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΣ, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διατέθηκαν για τον ίδιο σκοπό συνολικά 55 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής