Τον τριπλασιασμό των επενδύσεων της σε project μηδενικών ρύπων, στα 10 δισ. δολάρια, μέχρι το 2028 ανακοίνωσε η Chevron, σε ένα διάστημα που οι διεθνείς πετρελαϊκές δέχονται έντονες πιέσεις από ακτιβιστές αλλά και μετόχους να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές τους προς την κατεύθυνση της μείωσης της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.

Κατά τη γενική συνέλευση της εταιρείας, στα τέλη Μαϊου, οι μέτοχοι είχαν εγκρίνει την πρόταση για την δραστική περικοπή των ρύπων του φαινομένου του θερμοκηπίου, αν και δίχως συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Η διοίκηση, λοιπόν, πιέστηκε να δρομολογήσει πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τον τριπλασιασμό των επενδύσεων μηδενικών ρύπων μέχρι το 2028.

Άλλωστε, με την ανάκαμψη της ζήτησης και την εκτίναξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η Chevron όπως και όλες οι πετρελαϊκές έχουν δει τα κέρδη τους να εκτινάσσονται. Οπότε τα κέρδη αυτά θα διοχετευτούν τόσο για την χορήγηση αυξημένων μερισμάτων προς τους μετόχους και την επαναγορά μετοχών, αλλά και την επένδυση σε ένα μέλλον μηδενικών ρύπων. Αυτό τουλάχιστον εξήγησε και σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος, Μάικλ Γουίρθ.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία θα αυξήσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στα 40 δισ. βρετανικές θερμικές μονάδες ημερησίως, όπως και τη παραγωγή ανανεώσιμων καυσίμων στα 100.000 βαρέλια την ημέρα, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για ανανεώσιμα καύσιμα και βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα. Επίσης, σχεδιάζεται η αύξηση της παραγωγής υδρογόνου στους 150.000 τόνους ετησίως.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία προχώρησε νωρίτερα φέτος στη δημιουργία ξεχωριστής μονάδας που θα αναλάβει να «τρέχει» τις επενδύσεις χαμηλών ρύπων του Ομίλου, ακριβώς με στόχο να βελτιώσει το πράσινο αποτύπωμα του λαμβάνοντας υπόψη και τη στροφή του νέου Λευκού Οίκου υπό τον Τζο Μπάιντεν σε θέματα περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green