Oι νέοι άνθρωποι υφίστανται «βαθιά ψυχολογική δυσφορία» λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αδράνειας των κυβερνήσεων στην κρίση αυτή, αναφέρει παγκόσμια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Περίπου το 45% των 10.000 νέων από δέκα χώρες, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν ότι το άγχος και η στενοχώρια για την κλιματική κρίση επηρεάζει την καθημερινή ζωή και την ικανότητά τους να λειτουργούν.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ηλικίας 16-25 ετών θεώρησαν ότι το «μέλλον είναι τρομακτικό», ενώ το 64% των νέων δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να αποφύγουν μια κλιματική κρίση.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων αισθάνθηκαν προδομένοι από τις κυβερνήσεις και το 61% δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις δεν προστατεύουν τον πλανήτη ή τις μελλοντικές γενιές.

Η μελέτη, η οποία λέγεται ότι είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνας στο είδος της, πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ του Ηνωμένου Βασιλείου και το Κέντρο Καινοτομίας στην Παγκόσμια Υγεία του Στάνφορντ.

«Τέτοια υψηλά επίπεδα αγωνίας, λειτουργικός αντίκτυπος και συναισθήματα προδοσίας θα επηρεάσουν αναπόφευκτα την ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων», προειδοποίησαν οι συντάκτες της μελέτης.

Πρόσθεσαν ότι ενώ το κλιματικό άγχος μπορεί να μην αποτελεί ψυχική ασθένεια από μόνη του, «οι πραγματικότητες της κλιματικής αλλαγής παράλληλα με τις κυβερνητικές αποτυχίες να δράσουν είναι χρόνιες, μακροπρόθεσμες και δυνητικά αναπόφευκτες πιέσεις. συνθήκες στις οποίες τα προβλήματα ψυχικής υγείας θα επιδεινωθούν ».

Νέοι από χώρες του Νότου εξέφρασαν μεγαλύτερη ανησυχία για την κλιματική κρίση, με το 92% στις Φιλιππίνες να περιγράφει το μέλλον ως «τρομακτικό». Ωστόσο, το 81% των νέων που ερωτήθηκαν στην Πορτογαλία εξέφρασαν επίσης αυτό το επίπεδο ανησυχίας, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του Παγκόσμιου Βορρά που περιλαμβάνονται στη μελέτη. Η Πορτογαλία έχει σημειώσει αύξηση των πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια εν μέσω υψηλότερων θερμοκρασιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green