Εν μέσω ανοδικής τάσης και σε υψηλά 5ετίας, η τιμή των ΣΜΕ της ζάχαρης (Νο 11) σταμάτησε δις στην περιοχή των 0,20 δολαρίων ανά λίβρα, και η μετέπειτα απώλεια της βραχυπρόθεσμης στήριξης στα 0,1950 προκάλεσε μαζικότερες ρευστοποιήσεις.

Πλέον, η κοντινή στήριξη των 0,1860 τιμάται, με αντίσταση τα 0,1960 δολάρια.

Το κύριο επίπεδο είναι τα 0,1770 για συνέχιση της ανοδικής με επόμενο στόχο την περιοχή των 0,22, ενώ ενδεχόμενη απώλειά του θα σημάνει συναγερμό και έντονες πιέσεις στην τιμή του εμπορεύματος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Βραζιλία, ως βασικός εξαγωγέας, υπέστη τρομερές καταστροφές στις σοδειές της, λόγω των εκείθεν καιρικών φαινομένων, που οδήγησαν σε πρόβλεψη για μείωση παραγωγής την επόμενη χρονιά κατά 28 χιλιάδες τόνους (-27%), χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ανάκαμψη για το 2023.

Και παρά τις φαινομενικά καλές προβλέψεις για αύξηση παραγωγής κατά 11 χιλιάδες τόνους (+44%) στην Ταϋλάνδη, η αύξηση της τιμής της αιθανόλης σε νέα ιστορικά υψηλά (άνω των 0.62 δολαρίων ανά λίτρο), λειτουργεί επιβαρυντικά και ενδέχεται να εμφανιστεί έλλειμμα.

Εξάλλου, η παράλληλη άνοδος των ναύλων αυξάνει τα κόστη, και ο Διεθνής Οργανισμός Ζάχαρης σε πρόσφατη έκθεσή του αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το έλλειμμα ζάχαρης από 2,65 σε 3,83 χιλιάδες τόνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News