Ο δισεκατομμυριούχος των hedge funds Στιβ Κοέν ήταν μέχρι πρόσφατα σκεπτικός όταν επρόκειτο για τα κρυπτονομίσματα.

Αργότερα όμως, ο γιος του – ένας… «κρυπτομανής» – τον βοήθησε να αλλάξει γνώμη.

«Πραγματικά με έπεισε ότι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω», δήλωσε ο Κοέν, ιδρυτής της Point72 Asset Management και ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ, New York Mets, στο Skybridge Alternatives Conference, όπως αναφέρει το Bloomberg. H εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους τους τελευταίους έξι μήνες, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού, ώστε να εκπαιδεύσει τον εαυτό του σχετικά με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.

«Μόλις αποφάσισα ότι υπάρχουν ευκαιρίες και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι ένας χώρος σαν το διαδίκτυο, να μεταμορφώνει και να μετασχηματίζει καταστάσεις, είπα πως δεν θα το χάσω», εξήγησε ο Κοέν.

Ο 65χρονος ζάπλουτος, ο οποίος έχει καθαρή προσωπική περιουσία 11,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έκτοτε μπήκε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και με την εταιρεία του.

Αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι επενδύει στην Radkl, μια εταιρεία διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Είχε προηγηθεί η Recur, μια εταιρεία τεχνολογίας που επιτρέπει στους φαν της να αγοράζουν και να πωλούν μάρκες ή NFTs. Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία του Kοέν ανακοίνωσε ότι επένδυσε συνολικά 50 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός αυτών, ο ίδιος ο Κοέν έχει δηλώσει ότι η Point72 αναπτύσσει τη δυνατότητα κρυπτοσυναλλαγών στην εταιρεία.

Metaverse και Avatar

Το ενδιαφέρον του για τη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας εκτείνεται πέρα από τα κρυπτονομίσματα: ο Κοέν εξέφρασε τη γοητεία του για το metaverse, ένα «όραμα» για έναν εικονικό κόσμο όπου οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μέσω των avatar.

«Υπάρχουν μερικές πολύ μακρινές ιδέες εκεί έξω, για το πώς θα περάσουν οι άνθρωποι τον χρόνο τους», είπε. «Το μυαλό σας μπορεί να τρέξει», πρόσθεσε, για το πώς οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν στο metaverse, αγοράζοντας δυνητικά εικονικά ακίνητα και εικονικά ρούχα για τα είδωλά τους.

Ο Κοέν, o οποίος ήταν οπαδός της ομάδας μπέιζμπολ της Νέας Υόρκης Μets, από την παιδική του ηλικία, πρόσφατα την αγόρασε για περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto