Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων έχουν γίνει δημοφιλής στόχος για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο CEO της Cloudflare , Matthew Prince, στον Jim Cramer του CNBC τη Δευτέρα.

«Το παλιό ρητό είναι: Γιατί οι ληστές τραπεζών ληστεύουν τράπεζες; Είναι επειδή εκεί είναι τα χρήματα », είπε ο Prince σε συνέντευξή του στο « Mad Money ».

Τα κρυπτονομίσματα συνδέθηκαν με τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο νωρίτερα φέτος μετά τις μαζικές επιθέσεις ransomware σε εταιρικές κολοσσούς, κυρίως μετά το περιστατικό Colonial Pipeline τον Μάιο που διέκοψε προσωρινά την παροχή καυσίμων σε περιοχές της Ανατολικής Ακτής.

Η Colonial Pipeline κατέληξε να πληρώσει λύτρα, αν και αξιωματούχοι της επιβολής του νόμου των ΗΠΑ κατάφεραν να ανακτήσουν σχεδόν το ήμισυ του ποσού των bitcoin που έλαβε η εγκληματική κυβερνοομάδα.

Τα γεγονότα πυροδότησαν τη συζήτηση γύρω από το ρόλο που παίζουν τα ψηφιακά νομίσματα που βασίζονται σε blockchain στην άνοδο των επιθέσεων ransomware .

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα κρυπτονομίσματα επιτρέπουν περιστατικά ransomware, ενώ άλλοι λένε ότι οι συναλλαγές που καταγράφονται σε blockchain μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Η Cloudflare, που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια , προσφέρει υποδομές δικτύων ιστού σε εταιρείες, επιτρέποντάς τους να βάζουν το περιεχόμενό τους στο διαδίκτυο.

Η Cloudflare παρέχει επίσης υπηρεσίες ασφαλείας για να αποτρέψει αυτό που είναι γνωστό ως επιθέσεις διανομής άρνησης υπηρεσίας.

Μερικοί από τους πελάτες της είναι ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, είπε ο Prince, δίνοντας στην εταιρεία μια «θέση στην πρώτη γραμμή» στις εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο. «Παρακολουθούμε όλο και περισσότερη καινοτομία από επιτιθέμενους σε αυτόν τον χώρο, αλλά παραμένουμε μπροστά από αυτό», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Prince ήρθαν σε απάντηση σε ερώτηση του Cramer, ο οποίος τον ρώτησε αν το θα αισθανόταν ασφαλής να επενδύσει μέσω ενός ανταλλακτηρίου crypto που είναι πελάτης του Cloudflare. Ο Κράμερ, ο οποίος έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα , είπε στον Πρινς ότι ανησυχεί προσωπικά ότι «θα υπάρξει χακάρισμα και τα χρήματά μου θα εξαφανιστούν».

«Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι διατηρήσαμε τους πελάτες μας κρυπτονομισμάτων ασφαλείς και βοηθήσαμε να αυξηθεί η πρόσθετη προστασία που έχουν», δήλωσε ο Prince στον Cramer. «Θα αισθανόμουν ασφαλής χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί το Cloudflare σήμερα.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto