Απομακρύνεται το ενδεχόμενο έκδοσης άμεσα νέου ομολογιακού δανείου από την Ελλάκτωρ, όπως σχεδίαζε η διοίκησή της εισηγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την έκδοση ομολόγου ώστε να αναχρηματοδοτηθεί το ομόλογο ύψους 670 εκατ. ευρώ που έχει υψηλό επιτόκιο 6,4%. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο είχε εκδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση του ομίλου.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται και σε έκθεση της Ambrosia Capital, η αναχρηματοδότηση δεν είναι εφικτή τους επόμενους μήνες. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το ομόλογο αυτό που έχει «ορθοποδήσει» το τελευταίο διάστημα προσφέροντας απόδοσης περίπου 6,5% δεν είναι εφικτό να αναχρηματοδοτηθεί με άλλο που θα έχει επιτόκιο 3-3,5% όπως θα επιθυμούσε τη διοίκηση της εταιρίας.

Και γι’ αυτό το λόγο, το νέα σχέδια του επιτελείου της κατασκευαστικής εταιρείας, αναφέρουν πηγές, προκρίνουν τη μερική εξόφληση του ομολόγου που κατέχουν διεθνείς επενδυτές με συγκέντρωση κεφαλαίων έως και 200 εκατ. ευρώ από εγχώριες πηγές.

Ωστόσο και αυτό το πλάνο αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από την αγορά καθώς οι εγχώριοι πιστωτικοί και χρηματοοικονομικοί οργανισμοί δεν φαίνονται πρόθυμοι να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή καθώς μπροστά τους παρουσιάζονται άλλες ευκαιρίες που θεωρούνται περισσότερο ελκυστικές.

Όπως, επίσης, σημειώνουν αναλυτές, «αγκάθι για τον μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο αποτελεί το γεγονός ότι έχει υποβαθμιστεί από τους κορυφαίους οίκους αξιολόγησης, ενώ η ενδεχόμενη καλή πορεία εκτιμάται ότι θα αργήσει να αποτυπωθεί σε νέες εκτιμήσεις τους και πάντως όχι νωρίτερα από έξι μήνες».

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι το ομόλογο της Ελλάκτωρ με ορίζοντα ωρίμανσης το 2024 διαπραγματεύεται σε αξία χαμηλότερη από αντίστοιχα τόσο των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών εταιρειών, όπως οι Vinci και ASTM, οι οποίες έχουν υψηλότερη αξιολόγηση από την Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις