Πυρά κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί για απραξία και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση μεγάλων έργων, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κύριο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης είναι η απραξία. «Θα έπρεπε να παρουσιάσει έναν απολογισμό στα δύο χρόνια» είπε για να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

«Ο σχεδιασμός ήταν για ολοκλήρωση του έργου το 2020, εκτός από ένα σταθμό. Παραλάβαμε το έργο στο 30% της δαπάνης. Για κάποιο λόγο, και με ωφελημένο τον ανάδοχο άλλαξε ο σχεδιασμός. Έβαλε ορόσημο το τέλος του έργου για το 2023» σημειώνοντας πως δεν εξηγείται η καθυστέρηση με το έργο.

«Πρωταθλήτρια στη λιτότητα η Ελλάδα»

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στα οικονομικά πεπραγμένα της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη λιτότητα ενώ πρόσθεσε πως η  χώρα βρίσκεται στο πιο δυσχερές οικονομικό μονοπάτι.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ξεφούσκωσαν σε δύο 24ωρα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην εκλογολογία η οποία διατηρείται στο προσκήνιο, σημειώνοντας ότι πυροδοτείται από τα ίδια κυβερνητικά στελέχη.

«Δεν είναι κάτι που το πυροδοτήσαμε εμείς. Βλέπουμε το αδιέξοδο. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες ξεφούσκωσαν σε δύο 24ωρα. Κομίζονται ιδέες για δωρεάν σπίτια σε νεαρά ζευγάρια. Μία τέτοια μείζονα πρωτοβουλία διέφευγε της προσοχής του κ. Μητσοτάκη και δεν την συμπεριέλαβε στην ομιλία του στη ΔΕΘ;» αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Για τηλεοπτικές άδειες

Ο κ. Παππάς δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρώην υπουργός, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως

«είμαστε το μοναδικό κόμμα που έκανε συγκροτημένη αποτίμηση του κυβερνητικού έργου.

Έχει γίνει ένας κύκλος και έχει αποδειχθεί ότι στο πλαίσιο του δικού μας νόμου λειτουργούν τα κανάλια. Εφαρμόζεται ο νόμος όπως πρέπει να εφαρμόζεται».

Αριστερή ταυτότητα του κόμματος

Αναφορικά με την εσωτερική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς, είπε ότι είναι ομόφωνη η απόφασή μας είναι ότι συγκροτούμε μία νέα ταυτότητα που συμπυκνώνει τις παραδόσεις του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα ενώ πρόσθεσε ότι «θέλουμε να πείσουμε και κεντρώους να προσχωρήσουν σε εμάς».

Τέλος, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί έξω από τα μεταμνημονιακά απόνερα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νέο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών πανεπιστημίων
Επικαιρότητα |

Νέο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών πανεπιστημίων

Στοχος η δημιουργία κοινών προγραμμάτων σπουδών, η ανταλλαγή φοιτητών, η εκμάθηση αμφότερων των γλωσσών στις δυο χώρες, η συμμετοχή ξένων φοιτητών σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα στη χώρα μας

Σύνοδος Κορυφής: Ενεργειακή κρίση, πανδημία, μεταναστευτικό στην ατζέντα
Επικαιρότητα |

Ενεργειακή κρίση, πανδημία, μεταναστευτικό στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Σε σχέση με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποσκοπούν στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων καταναλωτών, η εισήγηση της Κομισιόν καλεί τα κράτη μέλη να κάνουν χρήση μέρους των εσόδων που έχουν μέσω των δικαιωμάτων ρύπων που πληρώνει η βιομηχανία

Εισαγγελέας για Εφη – Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο
Επικαιρότητα |

Εισαγγελέας για Εφη – Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε», είπε ο εισαγγελέας στην πρόταση του.