Θετικά χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο Γιώργος Καββαθάς, o πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  (ΓΣΕΒΕΕ) μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Ωστόσο ταυτόχρονα τα θεωρεί ελλιπή για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, όπως τόνισε.

Παρότι στην εξαμηνιαία έρευνα οικονομικού κλίματος για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ο γενικός δείκτης σημειώνει σημαντική άνοδο 26,2 μονάδων, καθώς διαμορφώνεται στις 46,3 μονάδες για το α’ εξάμηνο του 2021 με τους επιχειρηματίες να έχουν αρχίσει να σκέφτονται τις επενδύσεις, το 36,7% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων φοβάται «λουκέτο» το επόμενο διάστημα, επεσήμανε ο κ. Καββαθάς.

Ανάγκη για μείωση των έμμεσων φόρων

Δεν έγινε καμιά αναφορά από την κυβέρνηση για μειώσεις έμμεσων φόρων, όπως των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε τομείς όπως ο καφές, τα οινοπνευματώδη και η ενέργεια, αλλά και του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης που θα μπορούσαν να ενισχύσουν επιχειρήσεις αλλά και για μια σειρά άλλων μέτρων (πχ. τέλος επιτηδεύματος κ.ά.), ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Διαγραφή ιδιωτικού χρέους

Παράλληλα, όπως σημείωσε, παραμένει το επιτακτικό ζήτημα της διαγραφής του ιδιωτικού χρέους που συσσωρεύσαν το τελευταίο 18άμηνο οι επιχειρήσεις και για το οποίο η ΓΣΕΒΕΕ είχε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή, ζητώντας τη διαγραφή του, τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις