Σταθερά πτωτικά έως τις 890 μονάδες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει την άκρως αρνητική εικόνα που μεταφέρεται από τις διεθνείς αγορές και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης άλλωστε με ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο, πάνω από 30 εκατ. ευρώ ήδη, κινείται με απώλειες 2,36% στις 891,26 μονάδες, έχοντας μάλιστα 103 τίτλους σε αρνητικά εδάφη, έναντι 9 θετικών.

Τριπλή απειλή

Οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των αγγλοσαξόνων των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας, και της Γαλλίας, οι κλυδωνισμοί για την κινεζική Evergrande και το φάσμα της νομισματικής σύσφιγξης της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα, είναι η “τριάδα” των ισχυρών πιέσεων των αγορών σε όλο το μήκος του πλανήτη. Τόσο οι ασιατικές αγορές, όσο και οι ευρωπαϊκές και τα αμερικανικά παράγωγα, βρίσκονται εξίσου σε κλοιό ισχυρών απωλειών, με το ΧΑΑ να ακολουθεί το ρεύμα της μείωσης κινδύνου.

Και όλα αυτά την ώρα που τις τελευταίες ημέρες διάφοροι οργανισμοί αναθεωρήσαν σημαντικά τις εκτιμήσεις τους για το ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας το 2021. Μάλιστα, σύμφωνα με το μοντέλο Global Economic Model της Oxford Economics που παρουσιάζεται στον ot.gr για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, στο πρώτο σενάριο ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ το 2021 θα είναι της τάξης του 6,01% και στο δεύτερο σενάριο ο ρυθμός μεγέθυνσης θα είναι της τάξης του 8,2%.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Εθνική παραμένει στο -4,81%, με τις Πειραιώς, Aegean, Alpha Bank και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 3%. Ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι ΔΕΗ, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Coca Cola και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες