Προσφορά εξαγοράς ύψους 20 δισ. δολαρίων υπέβαλε στη βρετανική online στοιχηματική Entain ο αμερικανικός γίγαντας του κλάδου, DraftKings.

Η Entain, με ανακοίνωση της, επιβεβαίωσε την προσφορά της τάξεως των 25 στερλίνων ανά μετοχή, η οποία αφορά κυρίως μετοχές της DraftKings, αλλά και μετρητά.

Στο ύψος αυτό η αξία της Entain, που είναι ιδιοκτήτρια brands όπως η Coral, η Ladbrokes και η PartyPoker, υπολογίζεται στα 13,2 δισ. στερλίνες ή 18 δισ. δολάρια.

Πριν την ανακοίνωση της είδησης, η μετοχή της Entain βρισκόταν περίπου στις 18 στερλίνες, αλλά ήδη εκτινάχθηκε πάνω από 20% στα 22,83 δολάρια.

Θυμίζουμε πως είναι η δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά που η βρετανική online γίνεται στόχος πιθανής εξαγοράς από αμερικανικό όμιλος. Στις αρχές της χρονιάς, ήταν αντικείμενο του… πόθου του αμερικανικού ομίλου καζίνο της MGM, που πρόσφερε περίπου 8 δισ. στερλίνες, μια προσφορά που η βρετανική εταιρεία απέρριψε ως υπερβολικά χαμηλή.

Η DraftKings «κατέβηκε» πολύ πιο αποφασισμένη προσφέροντας σημαντικά υψηλότερο τίμημα. Άλλωστε επιθυμεί την περαιτέρω ενδυνάμωση της, παρά το γεγονός πως από τη δημόσια εγγραφή της, τον Απρίλιο του 2020, στα 3,3 δισ. δολάρια, η χρηματιστηριακή της αξία έχει αυξηθεί κατά έξι φορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport