Η δυνατότητα να ταξιδέψουν με πολυτελή τρένα, όπως έκαναν, κάποτε, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, δίνεται στους πολίτες από την εταιρεία LVMH, μέσω του ιστορικού τρένου Venice Simplon-Orient-Express.

Όπως αναφέρεται και στο CNBC,  οι τιμές για τα εν λόγω ταξίδια ξεκινούν από το ποσό των 1.700 λιρών (2.300 δολάρια) για τη διαδρομή Φλωρεντία – Παρίσι, μέσω του ιστορικού πολυτελούς τρένου, Venice Simplon-Orient-Express, με τις τιμές για νέες διαδρομές, εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου, να είναι αρκετά υψηλότερες.

Οι τιμές αυτές, ωστόσο, δεν φαίνεται να αποθαρρύνουν τους ταξιδιώτες από το να «απολαύσουν» ένα τέτοιο ταξίδι, καθώς, όπως ανέφερε και ο ο αντιπρόεδρος της Belmond, στην οποία ανήκει το τρένο, Γκάρι Φράνκλιν: «Το 2019 παρατηρήθηκε αύξηση των εσόδων για το Venice Simplon-Orient-Express κατά 70% σε σχέση με το 2015», ενώ, με το άνοιγμα της οικονομίας, τον Ιούνιο, παρατηρήθηκε εκ νέου αύξηση στις κρατήσεις.

Λίγο από την ιστορία του

Το Venice Simplon-Orient-Express δεν είναι ένα συνηθισμένο τρένο. Αποτελείται από 11 κλινάμαξες, 3 βαγόνια -εστιατόρια, ένα βαγόνι μπαρ και δύο βαγόνια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους υπαλλήλους του. Τα 17 αυτά βαγόνια, στο σύνολό τους, το μετατρέπουν στο μεγαλύτερο επιβατικό τρένο της Ευρώπης.

Το εν λόγω τρένο δεν αποτελεί καινούρια ανακάλυψη, αλλά αποπνέει τις ιστορικές νότες του παρελθόντος, με τα βαγόνια του να αποτελούν μέρος του ιστορικού Orient Express, το οποίο έκανε το δρομολόγιο Παρίσι – Κωνσταντινούπολη, στις αρχές του 1833, ενώ αργότερα, αύξησε τις διαδρομές του και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, φτάνοντας στο αποκορύφωμά του την περίοδο μεταξύ του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Έπειτα, τη δεκαετία του 1970, ο Τζέιμς Σέργουντ, ιδρυτής του Belmond, αγόρασε τα βαγόνια σε μια δημοπρασία, με σκοπό να «αποκαταστήσει τη μεγαλοπρέπειά τους», κάτι το οποίο κατάφερε μέχρι το 1982. Αποτέλεσμα των προσπάθειών του είναι το Venice Simplon-Orient Express, το οποίο, μέχρι και σήμερα, μας χαρίζει την ευχαρίστηση των πολυτελών του διαδρομών, εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Οι νέοι προορισμοί

Έπειτα από 18 μήνες χωρίς δρομολόγια, εξαιτίας της πανδημίας, το Venice Simplon-Orient Express ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί τον περασμένο Ιούνιο, προσθέτοντας νέους προορισμούς στις ήδη υπάρχουσες διαδρομές του. Εκτός από Λονδίνο, Παρίσι και Βενετία, το πολυτελές αυτό τρένο μπορεί, πλέον, να μεταφέρει τους επιβάτες του και στις όμορφες πόλεις του Αμστερνταμ, της Γενεύης, της Ρώμης, της Φλωρεντίας και των Βρυξελλών.

Ιδιαίτερα δημοφιλής θεωρείται, σήμερα, ο προορισμός του Άμστερνταμ, με τα εισιτήρια να θεωρούνται sold out ακόμη και για το 2022.

Προστέθηκαν, ακόμη, τρεις νέες «μεγάλες σουίτες», την περίοδο που το τρένο δεν εκτελούσε διαδρομές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι σουίτες αυτές, έξι, πλέον, στο σύνολό τους, χωρούν δύο επιβάτες και διαθέτουν υπνοδωμάτια, σαλόνια και ιδιωτικά μπάνια από μάρμαρο και χειροποίητο ιταλικό φυσητό γυαλί. Οι τιμές  για τις σουίτες αυτές ξεκινούν από 5.300 λίρες (7.200 δολάρια) ανά άτομο, για σύντομες, όμως, διαδρομές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή