Η Ρωσία σχεδιάζει την έναρξη της ναυσιπλοΐας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού η οποία διέρχεται μέσω της Αρκτικής, το 2022 ή το 2023, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Τρούτνεφ.

Η Ρωσία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές για να αναπτύξει την Βόρεια Θαλάσσια Οδό, την οποία θέλει να μετατρέψει σε σημαντική γραμμή ναυσιπλοΐας, καθώς στην Αρκτική αυξάνεται η θερμοκρασία γρηγορότερα από τα άλλα μέρη του κόσμου. Προς το παρόν δεν χρησιμοποιείται τον χειμώνα, επειδή καλύπτεται από παχύ στρώμα πάγου.

«Προγραμματίζουμε να αρχίσουμε την μετάβαση στην ναυσιπλοΐα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους το 2022-2023» δήλωσε ο Τρούτνεφ στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Η διαδρομή μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού που γίνεται κατά μήκος των βόρειων παραλίων της Ρωσίας, χρησιμοποιείται σήμερα για την μεταφορά υδρογονανθράκων και άλλων πηγών ενέργειας, έως εννέα μήνες τον χρόνο.

Οι αξιωματούχοι θέλουν να αυξήσουν τον όγκο των εμπορευμάτων που αποστέλλονται μέσω αυτής της οδού, στους 80 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Πέρυσι ο όγκος των εμπορευμάτων είχε φθάσει τους 33 εκατομμύρια τόνους.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία πρέπει να αρχίσει συστηματικά την μεταφορά εμπορευμάτων με κοντέινερ μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού.

Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να ναυπηγήσει παγοθραυστικά που θα κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθώς και μεγάλα παγοθραυστικά με σκοπό να αναπτύξει την διαδρομή αυτή ώστε να χρησιμοποιείται καθ όλη την διάρκεια του έτους.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Microsoft – Σχέδιο εξοικονόμησης νερού από την ψύξη των data centers
Κλιματική αλλαγή |

Microsoft: Σχέδιο εξοικονόμησης νερού από την ψύξη των data centers

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι η μείωση της ποσότητας νερού που χρησιμοποιούν τα data centers της, κατά 95% έως το έτος 2024, δηλαδή περίπου 5,7 δισεκατομμύρια λίτρα νερού κάθε χρόνο.

Τα χρέη «πνίγουν» την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις φτωχές χώρες
Green |

Τα χρέη «πνίγουν» την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις φτωχές χώρες

Οι 34 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου δαπανούν 29,4 δισ. δολάρια για πληρωμές χρέους ετησίως έναντι μόλις 5,4 δισ. δολαρίων σε μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

COP26 – Η αποτυχία δράσης για την κλιματική αλλαγή απειλή για τη «δημοκρατία»
Green |

COP26: Η αποτυχία δράσης για την κλιματική αλλαγή απειλή για τη «δημοκρατία»

Η επιδείνωση των καταστροφών και η συνεπαγόμενη κοινωνική αναταραχή θα μπορούσε "να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για αυταρχικά... καθεστώτα προκειμένου να περικόψουν δημοκρατικές ελευθερίες, όπως συνέβη στη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19", προειδοποιεί μια έκθεση του μη κερδοσκοπικού International Institute for Democracy and Electoral Assistance