Πρώτη μέρα λειτουργίας για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τους φοιτητές να έχουν σχηματίσει τεράστιες ουρές στην είσοδο για τον έλεγχο των πιστοποιητικών.

«Αν κάναμε τον έλεγχο μέσα, θα είχαμε συνωστισμό 2.000 φοιτητών μέσα σε κλειστό χώρο. Τριάντα χρόνια είμαι στο πανεπιστήμιο, δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο να έρχεται πρώτη μέρα μαθημάτων.» δηλώνει ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης.

Στον ίδιο έλεγχο υποβλήθηκαν και όσοι βγήκαν χτες βράδυ με τους ελέγχους της αστυνομίας για τους ανεμβολίαστους να ξεπερνούν τους 200.000 μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι ειδικοί από την πλευρά τους χαρακτηρίζουν πρόωρο το άνοιγμα με εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 65%. 500 χιλιάδες εμβολιασμοί υπολείπονται για να φτάσουμε τα 7 εκατομμύρια με τον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών πάντως να μην ξεπερνά σήμερα τις 25.000. Στη Βόρεια Ελλάδα 1 στους 3 παραμένει ανεμβολίαστος με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αρχίζουν σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα δωρεάν 50 GB που μπορούν να προμηθευτούν οι συνολικά 110.000 μαθητές Λυκείου που έχουν εμβολιαστεί έστω με μία δόση. Παράλληλα, οι πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων αναμένονται στη χώρα μας στις αρχές Νοεμβρίου. Θα χορηγούνται σε ασθενείς που μόλις έχουν μολυνθεί από τον ιό και κινδυνεύουν με νοσηλεία.

Διαθέσιμη πλέον και η 3η δόση του εμβολίου για όλους τους ανω των 50 και όπως αναμένεται ο πρωθυπουργός Κυργιάκος Μητσοτάκης θα την πραγματοποιήσει τις προσεχείς μέρες.

Ο Φαντζαγί Μαχέρε, εκπρόσωπος του Κινήματος για τη Δημοκρατική Αλλαγή (MDC) σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι ο ίδιος ο Τσαμίσα δεν έπαθε το παραμικρό αλλά οι σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Με ισχυρές συμμαχίες απαντά στην τουρκική προκλητικότητα η Ελλάδα – Πού θα κριθεί η «παρτίδα»
Επικαιρότητα |

Με ισχυρές συμμαχίες απαντά στην τουρκική προκλητικότητα η Ελλάδα – Πού θα κριθεί η «παρτίδα»

Μετά τις δύο συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα της στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου την Τρίτη στην Αθήνα

Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
Επικαιρότητα |

Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ - Διευκρινίσεις από το Παρίσι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, «η ΑΟΖ δεν θεωρείται μέρος της επικράτειας ενός κράτους, ιδίως από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας»

«Αποχαιρετισμός» Μέρκελ – Ερντογάν – Η συνομιλία, το γεύμα και… το αμαξάκι του γκολφ
Επικαιρότητα |

«Αποχαιρετισμός» Μέρκελ - Ερντογάν: Η συνομιλία, το γεύμα και… το αμαξάκι του γκολφ

Η συνάντηση, η ατζέντα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία στην περιοχή Ταράμπια της Κωνσταντινούπολης και είχε διάρκεια μίας ώρας