Πτωτικά έκλεισε το αμερικάνικο νόμισμα έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών, καθώς η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου έβαλε φρένο στο πρόσφατο ράλι του νομίσματος που λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο. Το δολάριο σημείωνε ανοδική πορεία από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, που είχε τροφοδοτηθεί από την προσδοκία πώς η κεντρική τράπεζα θα ξεκινούσε νωρίτερα από το αναμενόμενο το tapering λόγω πληθωρισμού και ανάκαμψης της οικονομίας.

Η πορεία του αντιστράφηκε την Τετάρτη, όπου τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι οι αυξήσεις τιμών παραμένουν επίμονες και η Fed αναμένεται να ξεκινήσει το tapering μέσα στη χρονιά. «Αγόρασε τη φήμη, πούλα την είδηση.Κάτι τέτοιο συνέβη» εξηγεί ο στρατηγικός αναλυτής μακρο και συναλλάγματος της UBS.

Στις 10:30 π.μ.ώρα ΕΤ, ο δείκτης δολαρίου μειώθηκε κατά 0,036% στα 93,982, έχοντας αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Την Τρίτη, είχε φτάσει το υψηλό ενός έτους στα 94.563.

Το ευρώ παρέμεινε σχεδόν σταθερό έναντι του δολαρίου, στα 1,1593 δολάρια, έχοντας φτάσει σε υψηλό εννέα ημερών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η βρετανική λίρα αυξήθηκε κατά 0,27% έναντι του δολαρίου, στα 1,31735 δολάρια.

Πτώση της τάξης του 0,19% κατέγραψε το Bitcoin και διαμορφώθηκε στα 57,262 δολάρια. Νωρίτερα στη συνεδρίαση έφτασε σε υψηλό πέντε μηνών στα 58.550 δολάρια.

Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων είναι ένα «εύλογο σενάριο» και απαιτούνται κανόνες για τη ρύθμιση του ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα, δήλωσε την Τετάρτη ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Τζον Κάνλιφ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές