Πτώση κατέγραψε η απόδοση του 10ετούς αμερικάνικου ομολογιακού τίτλου, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία για την πορεία του Δείκτη Τιμών Παραγωγού το Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του μειώθηκε κατά 2,1 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,528% στις 10:45 ώρα ET. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχώρησε λίγο λιγότερο από τη μονάδα βάσης στα 2,034%.

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο ελαφρώς χαμηλότερα από το αναμενόμενο, με τις τιμές χονδρικής να αυξάνονται 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα έναντι εκτίμησης του Dow Jones για αύξηση 0,6%.

Ο δείκτης για τον πληθωρισμό των παραγωγών ανακοινώθηκε μια μέρα μετά τα στοιχεία για το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, που ανήλθε ελαφρώς υψηλότερα από τον αναμενόμενο. Ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι της εκτίμησης του Dow Jones για 0,3%. Ο δείκτης έδειξε ότι οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 5,4% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με εκτίμηση για 5,3%

Κάτω από 300.000 έπεσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ  για πρώτη φορά μετά τις πρώτες μέρες της πανδημίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.Τα σημερινά στοιχεία θεωρούνται ως μια ακόμα ένδειξη πως η αγορά εργασίας πλησιάζει στην προ πανδημία εικόνα της. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 293.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου του 2020, με το ξέσπασμα της πανδημίας, όταν είχαν καταγραφεί 256.000 αιτήσεις.

Χθες το απόγευμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 1,54%, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο. Τα πρακτικά ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι της Fed θεωρούν ότι η κεντρική τράπεζα έχει σχεδόν επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους και θα μπορούσε σύντομα να αρχίσει να μειώνει αργά τον ρυθμό του μηνιαίου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές