Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τελικά την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έλαβαν σημαντική ώθηση τόσο από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, όσο και από τις διαβεβαιώσεις της Ρωσίας ότι θα στηρίξει ενεργειακά την Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,2%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να ενισχύεται κατά 3,3%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,92% στις 7.207 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,40% στις 15.462 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 1,33% στις 6.658 μονάδες.

Σήμερα ανακοίνωσαν αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους οι Bank of America, Citigroup, Wells Fargo και Morgan Stanley, ξεπερνώντας κατά κόρον τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δίνοντας έτσι το μήνυμα της ισχυροποίησης λόγω της οικονομικής ανάκαμψης. Μια τέτοια εικόνα άλλωστε καθησυχάζει σχετικά με τις προθέσεις της Federal Reserve να αρχίσει να μειώνει την έκτακτη βοήθεια που παρείχε στην οικονομία μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου, ακόμα και αν η πανδημία δημιουργήσει αντίθετες τάσεις.

Θετικά επίσης επέδρασε στην αγορά η χθεσινή διαβεβαίωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει το φυσικό αέριο που η Ευρώπη χρειάζεται. Βέβαια, η αβεβαιότητα ενόψει του χειμώνα παραμένει, με τους αγοραστές να αναλαμβάνουν με επιφύλαξη περισσότερο κίνδυνο στα χαρτοφυλάκια τους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η THG σημείωσε κέρδη 5,6%, αλλά με την δανική Chr Hansen να χάνει 7,4%, λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Απώλειες 3,7% και για την Demant, μετά την ανάκληση παρτίδας κοχλιακών εμφυτευμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές