Η MintGreen, μια καναδική εταιρία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, συνεργάζεται με την Lonsdale Energy Corp. για την παροχή θερμότητας στην πόλη του Βόρειου Βανκούβερ, στη Βρετανική Κολομβία, από την εξόρυξη bitcoin.

Η πηγή θερμότητας θα ενεργοποιηθεί το 2022 και θα αποτρέψει την είσοδο στην ατμόσφαιρα 20.000 μετρικών τόνων αερίων θερμοκηπίου ανά μεγαβάτ σε σύγκριση με το φυσικό αέριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας

Οι ιδιόκτητοι «ψηφιακοί λέβητες» της MintGreen ανακτούν το 96% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη bitcoin ως θερμότητα που χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την παροχή σε κοινότητες και για βιομηχανικές διαδικασίες.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί μια τεχνολογία «εμβάπτισης» που συλλαμβάνει τη θερμότητα που παράγεται στα “ορυχεία” και πηγαίνει σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που είναι γνωστές ως «District Energy», και στη συνέχεια διανέμεται στους πελάτες, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MintGreen, Κόλιν Σάλιβαν στα ΜΜΕ.

Η επιχείρηση κοινής ωφέλειας που συνεργάζεται με την MintGreen εξυπηρετεί περίπου 100 κτίρια και η εταιρεία θα πουλήσει τη θερμότητα βάσει συμβατικής μακροπρόθεσμης συμφωνίας.

Στις 16 Μαρτίου, ο διαχειριστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinShares δήλωσε ότι συμμετείχε στον κύκλο επενδύσεων της MintGreen, σημειώνοντας ότι το σύστημα «εμβάπτισης» του εξορύκτη συλλαμβάνει και μεταφέρει τη θερμότητα που παράγεται από διακομιστές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θερμού ύδατος.

Η χρήση θερμότητας από την εξόρυξη bitcoin δεν είναι κάτι νέο. μάλλον, συμβαίνει σε όλο τον κόσμο σε μικρότερη κλίμακα.

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, η MintGreen στοχεύει να λειτουργήσει το σύστημα τον χειμώνα του επόμενου έτους, στην πρώτη ανάπτυξη της τεχνολογίας της εταιρείας σε μεγάλη κλίμακα.

Ο πληθυσμός της πόλης του Βόρειου Βανκούβερ ήταν 52.898 σύμφωνα με απογραφή του 2016.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;