Ο Δακτύλιος αλλάζει ριζικά με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την ενίσχυση των νέων καθαρών τεχνολογιών. Έτσι από τις 25 Οκτωβρίου εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Παράλληλα περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια. Από αυτά ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654 οχήματα. Παράλληλα εκτιμάται ότι τα οχήματα με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις απόδοσης του ειδικού σήματος.

Αν το αυτοκίνητο σας εμπίπτει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για έκδοση του ειδικού σήματος, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ του κατόχου στην φόρμα χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα.

Πατώντας το πλήκτρο » Έλεγχος» το σύστημα ελέγχει αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος τα οποία αντλούνται από το Μητρώο Οχημάτων που τηρείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκδοση του ειδικού σήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα