Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “έχει χάσει τον έλεγχο και στην οικονομία” και «ανακοινώνει συνεχώς τα ίδια μέτρα σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του κύματος ακρίβειας». Πρόκειται, προσθέτει, για «μέτρα που ούτε στο ελάχιστο δεν είναι ικανά να ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και η λογική τους είναι «καλλωπισμός» της αφαίμαξης των πολιτών κι όχι κατάργησή της».

Το ΜέΡΑ25 επαναφέρει τις 4 προτάσεις του για την ανάσχεση του κύματος ακρίβειας, «μέχρι η Κυβέρνηση να αντιληφθεί πως με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται». Συγκεκριμένα προτείνει:

– Ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 15%.

– Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή σε κατώτατο μισθό και επιδόματα, χρησιμοποιώντας όχι τον επίσημο πληθωρισμό αλλά δείκτη τιμών των μικρομεσαίων νοικοκυριών (εξαιρούμενου του εισοδηματικά ανώτατου 30% του πληθυσμού).

– Ακύρωση όλων των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

– Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, κοινωνικοποίηση της τέως ΔΕΗ (ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και σταδιακή επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ). Και επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα σουπερμάρκετ για το διαχρονικό άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών σουπερμάρκετ και των τιμών των προμηθευτών τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα