Μια ανάσα από το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρέθηκε το Bitcoin την Τρίτη, μέρα πρεμιέρας για την είσοδο του ψηφιακού νομίσματος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τη μορφή του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου σε futures Bitcoin. Ανοδική πορεία επίσης κατέγραψε στο ταμπλό της Wall Street, σημειώνοντας -στα μέσα της συνεδρίασης-άνοδο της τάξης του 3% στα 41, 44 δολάρια.

To ψηφιακό νόμισμα σημείωσε αύξηση της τάξης του 3% και ανήλθε 63.035,04 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των έξι μηνών, συνεχίζοντας το ράλι ανόδου που καταγράφει εδώ και ένα μήνα. «Καύσιμο» στην ανοδική του πορεία ο ενθουσιασμός για την είσοδο του πρώτου χρηματοοικονομικού προϊόντος σε Bitcoin στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το ProShares Bitcoin Strategy ETF, είναι διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) που στηρίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Σικάγου, και εισήλθε σήμερα για διαπραγμάτευση στη Wall Street. Είναι το πρώτο Bitcoin ETF που διαπραγματεύεται στις ΗΠΑ σε ρυθμιζόμενη αγορά και υλοποιεί τις χρόνιες ελπίδες της αγοράς κρυπτονομισμάτων για την είσοδο στην οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία θα προσφέρει στους επενδυτές εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο Bitcoin. Το ETF σημείωσε άνοδο της τάξης του 2% στην πρωινή συνεδρίαση.

Η άνοδος της τιμής του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος σε νέα επίπεδα ρεκόρ θα ήταν μια θετική μακροπρόθεσμη εξέλιξη,  με το βλέμμα στα 89.800 δολάρια, λέει στο CNBC η Κάτι Στόκτον, της Fairlead Strategies. Πιο αισιόδοξος ο Τομ Λη του Fundstrat δήλωσε τη Δευτέρα ότι μπορεί να δει το  ETF να  οδηγεί  το ψηφιακό νόμισμα σε τιμή που θα ξεπεράσει 100.000 δολάρια.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι φωνές διαφωνίας που εκφράζουν την δυσπιστία κατά πόσο το ETF θα οδηγήσει το ψηφιακό νόμισμα σε ένα ράλι ανόδου τιμών.  

«Η τιμή του bitcoin θα αυξηθεί, αλλά όχι απευθείας από την αγορά futures-ETF», δήλωσε ο Τζούντι Γκούντεζ, διευθύντρια του CoinDesk Indexes στο TradeBlock. «Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης βασίζονται στην spot τιμή και όχι το αντίστροφο, οπότε όσον αφορά το bitcoin, είναι μια πρόοδος, που μπορεί να οδηγήσει τη ζήτηση. Οι τιμές όμως των futures δεν καθοδηγούν τις spot τιμές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto