Οι Βραζιλιάνοι απέκτησαν 496 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα τον Αύγουστο και έχουν ήδη αποκτήσει 4,27 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τώρα το 2021, αποκάλυψε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας (BCB).

Σύμφωνα με τη νομισματική αρχή της Βραζιλίας, τον Μάιο καταγράφηκαν οι περισσότερες αγορές, ύψους 756 εκατ. δολαρίων. Από τότε ο αριθμός μειώθηκε στα 695 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο και τα 583 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, αλλά ήταν ακόμα υψηλότερος από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Με βάση την εκτίμηση της αγοράς, τα συνολικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι Βραζιλιάνοι ανέρχονται σε σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν σε αμερικανικές μετοχές, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής νομισματικής πολιτικής της BCB, Μπρούνο Σέρα .

Τον Αύγουστο, ο πρόεδρος της BCB, Roberto Campos Neto, δήλωσε ότι οι Βραζιλιάνοι κατέχουν κρυπτονομίσματα περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι μια πολύ μεγάλη επιχείρηση, προσελκύει την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο, δεν είναι μόνο στη Βραζιλία», είπε.

Σύμφωνα με τον Σέρα, η νομισματική αρχή της Βραζιλίας διαθέτει μια «πολύ ελεγχόμενη αγορά συναλλάγματος» που της επιτρέπει να γνωρίζει τις συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. «Έχουμε συμβόλαια συναλλάγματος για όλες τις συναλλαγές, το 100% από αυτές μπορούμε να τις χαρτογραφήσουμε», είπε.

Από τον Αύγουστο, η μεταβίβαση της κυριότητας των κρυπτονομισμάτων μεταξύ κατοίκων και μη κατοίκων άρχισε να αποκαλύπτεται από την Κεντρική Τράπεζα στο τμήμα «Αγαθά» του υπολοίπου πληρωμών, ανέφερε η Portal do Bitcoin. Τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται αγαθά-ή, μη- χρηματοοικονομικά και παραγόμενα περιουσιακά στοιχεία – σύμφωνα με τη συνιστώμενη μεθοδολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto