Για σχεδόν 70 χρόνια, το περιοδικό ψυχαγωγίας Playboy αμφισβητεί τα κλασικά στερεότυπα, επενδύοντας σε επαναστατικές ιδέες για τη δημιουργική αυτό-έκφραση. Από την άνοιξη του 2021, άρχισε να επενδύει και στην ψηφιακή τέχνη των NFT μέσω της έκδοσης ειδικών συλλογών, ώστε να συνεχίσει να περιγράφει παραστατικά νέες ιστορίες.

Το Playboy, που σταμάτησε να εκδίδει το 2020, αξιοποιεί το 67χρονο αρχείο κλασικής φωτογραφίας και έργων τέχνης, και συνεργάζεται με σύγχρονους καλλιτέχνες με φρέσκιες δημιουργίες, για να πουλήσει ψηφιοποιημένα συλλεκτικά αντικείμενα. Η εταιρεία επίσης προσφέρει επιχορηγήσεις για «την υποστήριξη των αναδυόμενων και υπο-εκπροσωπούμενων καλλιτεχνών που εισέρχονται στην καλλιτεχνική κοινότητα NFT».

Οι συλλογές

https://www.playboy.com/custom/playboy-nfts-and-blockchain-projects

Το Playboy έχει εκδώσει συνολικά 4 συλλογές NFT, με την αρχική να λαμβάνει χώρα τον Μάιο και την τελευταία τον Σεπτέμβριο. Κάθε NFT έργο χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, με στόχο να θίξει κοινωνικά ζητήματα και να πυροδοτήσει εποικοδομητικές συζητήσεις.

‘Liquid Summer’

To Playboy εισήχθη για πρώτη φορά στον κόσμο των NFT, στις 3 Μαΐου του 2021, με τη συλλογή ‘Liquid Summer’ και σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Slimesunday. Όπως καταγράφεται και στην επίσημη ιστοσελίδα, κάθε ‘Liquid Summer’ έργο λειτουργεί ως σημείο σύνδεσης που δείχνει πόσο ρευστός είναι πραγματικά ο κόσμος μας. Είτε πρόκειται για σεξουαλική έκφραση, ταυτότητα φύλου, ελευθερία λόγου ή ‘κρυπτο-δύναμη’, καθένα έργο φανερώνει πως όλα τα όρια στη ζωή μας μπορούν να εξανεμιστούν σε λίγα λεπτά.

‘Bowie 1976’

H δεύτερη συλλογή, που έγινε διαθέσιμη στις 15 Ιουνίου, ήταν το ‘Bowie 1976’, εμπνευσμένο από τη συνέντευξη που έδωσε ο David Bowie στο Playboy τον Σεπτεμβρίου του 1976. Είναι μια συλλογή αποτελούμενη από τρία πρωτότυπα NFT (‘Sex’, ‘Drugs’ και ‘Rock n’ Roll’), σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Shantell Martin. Στόχος της συλλογής είναι η υποστήριξη της κοινότητας LGBTQ.

‘Miami Beach’

Για την τρίτη συλλογή, το Playboy συνεργάστηκε με το SuperRare για να ξεκινήσει μια συλλογή NFT στην εβδομάδα τέχνης Decentraland. Η συλλογή ‘Miami Beach’ αποτελείται πέντε NFT, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας μίας κοπέλας Playboy Bunny του 1970.

‘Liquidity Pool’

Η τελευταία έκδοση του Σεπτεμβρίου είναι ένα μοναδικό έργο NFT με τίτλο ‘Liquidity Pool’. Το έργο παρουσιάζει κολυμβήτριες που με το σώμα τους σχηματίζουν το σύμβουλο του κρυπτονομίσματος του Ethereum δικτύου, ETH. Αποσκοπεί ως μία ‘κρυπτο-ερμηνεία’ του εικονικού εξώφυλλου του Tony Kelly το 2013. Το NFT είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του SuperRare και γιορτάζει το τέλος του πιο καυτού #CryptoSummer.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ιστορικού περιοδικού, περιλαμβάνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για όσους επιθυμούν να επενδύσουν στα έργα.

Playboy’s Guide to NFTs

Το μονοπάτι του μέλλοντος

Το Playboy γνωρίζει πως ο ψηφιακός κόσμος των NFT είναι τα νέα σύνορα δημιουργικής έκφρασης, όπου τα καλλιτεχνικά αντικείμενα του παρελθόντος συναντούν την τεχνολογία επόμενης γενιάς του blockchain. Για τον λόγο αυτό το Playboy επιταχύνει το λανσάρισμα της ιστοσελίδας Centfold, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της ‘Dream’ για 30 εκατομμύρια δολάρια. Η Dream, μια πλατφόρμα κοινωνικού περιεχομένου, θα επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να αλληλοεπιδρούν απευθείας με τους θαυμαστές τους και θα προσφέρει πρόσβαση σε προϊόντα του Playboy. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης την ενσωμάτωση blockchain και NFT.

Centerfold

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News