Στα Μέγαρα μεταφέρθηκαν τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στον Ασπρόπυργο.

Η φονική καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά, από τις σφαίρες αστυνομικών, έχει προκαλέσει την οργή της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά, που ζητούν δικαίωση, κατηγορώντας την αστυνομία για «ρατσιστικό έγκλημα».

Με τους επτά συλληφθέντες αστυνομικούς να παραμένουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ, το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκαν επεισόδια στον Ασπρόπυργο, με τους Ρομά να κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους για τον θάνατο του 20χρονου από αστυνομικά πυρά.

Κλειστή ήταν η Αττική Οδός στο ύψος του Ασπροπύργου, στον κόμβο της Μαγούλας, από Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου. Ειδικότερα, ήταν κλειστή στο ρεύμα προς Ελευσίνα, μετά την έξοδο 4 στον Ασπρόπυργο.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με Ρομά να έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και να «παίζουν» πετροπόλεμο με την Αστυνομία. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για καμένο αυτοκίνητο της Αττικής Οδού.

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά απάντησαν οι Αστυνομικοί, ενώ στην περιοχή επιχειρούσε και η Αύρα.

Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Μέγαρα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ωστόσο, έληξαν μετά από λίγη ώρα, χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Ρομά έβαλαν φωτιές στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, Ρομά έκλεισαν τον κόμβο της Τεγέας στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, βάζοντας φωτιές, καίγοντας λάστιχα πάνω στο δρόμο και κάτω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο σημείο αυτό.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί η αστυνομία, η οποία κατάφερε – δίχως να σημειωθούν επεισόδια – να απωθήσει τους Ρομά, οι οποίοι έκλεισαν την εθνική οδό για 45 λεπτά.

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. – Φόβοι για αντίποινα από Ρομά

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η αστυνομία, ειδικά σε περιοχές με καταυλισμούς Ρομά, μετά τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται το ενδεχόμενο αντεκδίκησης, καθώς υπάρχει προϊστορία μετά από ανάλογα περιστατικά, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι της κοινότητας των Ρομά.

Επεισόδια, κλειστοί δρόμοι, φωτιές και αντίποινα από Έλληνες Ρομά σημειώνονται σχεδόν κάθε φορά που ένας «δικός τους» δολοφονείται.

Ήδη, εξάλλου, σημειώνονται επεισόδια και κλείνουν δρόμοι από Ρομά, που διαμαρτύρονται για το θάνατο του 20χρονου από αστυνομικά πυρά, ενώ όλοι απεύχονται τα χειρότερα, ειδικά για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι επτά συλληφθέντες αστυνομικοί, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Επικαιρότητα |

Ξεκινά η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Σε πολύ υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση

Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κατ' αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας