Έξω από τα δόντια τα είπε πάλι η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, μιλώντας στη σημερινή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκόβη, κατά τη διάρκεια της έκτης μέρας διεξαγωγής της συνόδου κορυφής για το κλίμα COP26.

«Δεν είναι μυστικό ότι η COP26 είναι μια αποτυχία. Θα πρέπει να είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τις ίδιες μεθόδους που μας οδήγησαν εξαρχής σε αυτήν», είπε χωρίς περιστροφές η σουηδή ακτιβίστρια, προσθέτοντας ότι «η COP έχει μετατραπεί σε εκδήλωση δημοσίων σχέσεων, όπου οι ηγέτες κάνουν ωραίες ομιλίες και ανακοινώνουν φανταχτερές δεσμεύσεις και στόχους, ενώ πίσω από τις κουρτίνες οι κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά εξακολουθούν να αρνούνται να λάβουν δραστικά μέτρα για το κλίμα».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά την πορεία που διοργάνωσε το «Fridays For Future Scotlland» στη διάρκεια της οποίας χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν 1,6 μίλια από το Κέλβινκροβ Παρκ στο Τζορτζ Παρκ στο κέντρο της Γλασκόβης, που απέχει λιγότερο από δύο μίλια από τις εγκαταστάσεις όπου διεξάγεται η σύνοδος των παγκόσμιων ηγετών για το κλίμα.

Διαβάστε επίσης: COP26 – Η «γκάφα» του Σι, η αποψίλωση των δασών και η απειλή του μεθανίου

Και, όπως επισημαίνει το CNBC, στη διάρκεια της συνόδου ελήφθησαν κάποιες σοβαρές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η δέσμευση για τον τερματισμό και την αντιστροφή της αποψίλωσης των δασών, η συμφωνία για μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά 30% έως το 2030 και νέες δεσμεύσεις για σταδιακή κατάργηση της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, οι ειδικοί τρέφουν βαθιές ανησυχίες για το εάν χώρες και εταιρείες μπορούν να διατηρήσουν ζωντανό τον στόχο του 1,5 βαθμού Κελσίου που προβλέπει η Συμφωνία του Παρισιού.

Η Τούνμπεργκ χαρακτήρισε την σύνοδο της COP26, ως αυτή με τους μεγαλύτερους αποκλεισμούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται στην αιχμή της κλιματικής αλλαγής δεν ακούστηκαν και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια φιέστα δύο εβδομάδων για να κάνουν τις δουλειές τους ως συνήθως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green