Την κατάργηση δύο πάγιων τελών που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Εξάλλου, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, το κράτος ήδη βοηθάει επιδοτώντας τμήμα του ενεργειακού κόστους, ώστε οι επιβαρύνσεις να μην είναι τόσο υψηλές για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Ερντογάν, μετά το πέρας του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να μην αφήσει τους πολίτες να είναι θύματα της ενεργειακής κρίσης. Η κατάργηση αφορά ένα τέλος ύψους 2% για τη χρηματοδότηση της κρατικής τηλεόρασης TRT και άλλο ένα τέλος ύψους 1% για το πολύ υψηλό ενεργειακό κόστος.

Σημειωτέον πως δημοσιεύματα την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν πως η κυβέρνηση έχει στα σκαριά ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης κυρίως για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η παροχή βοήθειας για το υψηλό ενεργειακό κόστος και η αύξηση των μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ενδεχομένως τα σημερινά μέτρα να είναι τμήμα του πακέτου που ετοιμάζεται, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες.

Θυμίζουμε πως ο Ερντογάν, για την υγεία του οποίου έχουν γίνει πολλές αναφορές στον διεθνή Τύπο τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την πραγματική κατάσταση του, έχει δει τα ποσοστά απήχησης του να υποχωρούν σημαντικά με φόντο τα διογκούμενα οικονομικά προβλήματα της χώρας και την εξωφρενική άνοδο των τιμών κυρίως στα τρόφιμα. Έχει δε, μια δύσκολη εκλογική μάχη μπροστά του, στα μέσα του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής