Πίνακες και γλυπτά διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο Andy Warhol και ο Jackson Pollock, πουλήθηκαν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 676 εκατομμύρια δολάρια.

Τα 35 κομμάτια ανήκαν στον μεγιστάνα των ακινήτων Χάρι Μάκλοου και στην πρώην σύζυγό του Λίντα, οι οποίοι αναγκάστηκαν από το το δικαστήρειο να δημοπρατήσουν τα έργα αυτά, καθώς δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμβιβασμό κατά τη διαδικασία του διαζυγίου τους.

Άλλα 35 έργα τέχνης πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία τον επόμενο χρόνο.

Τα αντικείμενα προς πώληση περιελάμβαναν το «No 7», έναν πίνακα του Mark Rothko που πωλήθηκε για 82,5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη τιμή που «πιάνει» έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο αγοραστής, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπήρξαν σκληρές προσφορές μεταξύ ατόμων που εκπροσωπούσαν πελάτες από την Ασία.

Η μεταξοτυπία «Nine Marilyn’s» του Άντι Γουόρχολ, έφτασε τα 48,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο έμπορος έργων τέχνης Andrew Fabricant είπε στους New York Times ότι η Linda Macklowe ήταν η κύρια συλλέκτης και ότι της είχε πουλήσει πολλά κομμάτια που βγήκαν σε δημοπρασία τη Δευτέρα.

«Κάθε έργο εδώ μέσα είναι λεπτό και μοναδικό», είπε.

Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο πέρυσι μετά από 59 χρόνια μαζί. Το ζευγάρι δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία για την αξία των έργων τέχνης και έτσι ένας δικαστής διόρισε έναν διαχειριστή για να επιβλέπει την πώληση των αντικειμένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή