
Η φινλανδική Nokia και η ρωσική YADRO ανακοίνωσαν τη δημιουργία της κοινοπραξίας JV η οποία θα αναλάβει να δημιουργήσει σειρά σταθμών βάσης δικτύων 4G και 5G στη Ρωσία.
Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών καλύπτει μία πολύ βασική προϋπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης. Όπως έχει ανακοινωθεί από τη Μόσχα, θα επεκταθούν οι άδειες λειτουργίας πέρα από το 2023 για τα LTE δίκτυα υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσουν να δημιουργούν δίκτυα χρησιμοποιώντας ρωσικό εξοπλισμό.
Η συγκεκριμένη προϋπόθεση αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την προώθηση χρήσης εγχώριας τεχνολογίας στις υποδομές της χώρας.
Οι δύο εταιρείες, Nokia και YADRO, δεν έκαναν γνωστούς τους όρους της συμφωνίας τους ή τι είδους επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν ακριβώς. Ωστόσο, όπως είχε διαρρεύσει από χθες το μετοχικό κεφάλαιο της κοινοπραξίας με το όνομα JV θα ανήκει κατά 51% στη ρωσική εταιρεία ενώ το 49% θα ανήκει στη φινλανδική πλευρά.
Σύμφωνα με δήλωση στο Reuters του Ρώσου υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών «θα φέρει ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακού στη Ρωσία, με την κατασκευή του να προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το Δεκέμβριο». Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες αυτή τη στιγμή κατασκευάζουν το 21% του εξοπλισμού για τα κρατικά συμβόλαια τηλεπικοινωνιακών υποδομών που έχουν αξία περί τα 2,26 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι άλλοι ξένοι κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού υλικού που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για ανάλογα προγράμματα είναι οι κινεζικές Huawei και ZTE καθώς και η σουηδική Ericsson.


Latest News

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια