Παρά την εσφαλμένη πρόβλεψη σχετικά με την τιμή του Bitcoin τον Νοέμβριο, ο διαβόητος ψευδώνυμος αναλυτής ‘Plan B’ εμμένει στον στόχο των $100.000.

Πριν από τέσσερις μήνες, ο Plan B, χρησιμοποιώντας το μοντέλο ‘Stock-to-Flow’, προέβλεψε ότι η τιμή του Bitcoin κατά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα ήταν στην περιοχή των $47k, $43k, $63 k, $98k και $135k, αντίστοιχα.

Παραδόξως, η πρόβλεψή του για τους πρώτους τρεις μήνες έγινε πραγματικότητα, καθώς η αξία του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου ήταν πολύ πάνω από την προβλεπόμενη τιμή του στα τέλη Οκτωβρίου.

Με πολλούς να αναμένουν μια ανοδική πορεία στην τιμή του Bitcoin για τον μήνα Νοέμβριο, η ευμετάβλητη φύση του περιουσιακού στοιχείου οδήγησε σε μαζική πώληση με αποκορύφωμα μια ταχεία πτώση πίσω στα επίπεδα των $50.000.

Αυτή η τεράστια πτώση της τιμής είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη εσφαλμένη πρόβλεψη του ψευδώνυμου αναλυτή.

Παρόλα αυτά, ο ‘PlanB’ εμμένει στην πρόβλεψη πως η τιμή του Bitcoin είναι ακόμα καθ’ οδόν για να ολοκληρώσει τη χρονιά στα $100.000. Έκανε αυτή την αποκάλυψη σε ένα από τα πρόσφατα tweet του όπου δήλωσε ότι «το μοντέλο ‘Stock-to-Flow’ δεν επηρεάστηκε και πράγματι βρίσκεται σε τροχιά προς τα $100.000».

Λίγες μέρες μετά, ανάρτησε στο Twitter στοιχεία σχετικά με τον δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) του Bitcoin, υποστηρίζοντας ότι “το Bitcoin έχει καλύτερες αποδόσεις, εάν λάβουμε υπ’όψιν τον κίνδυνό τους, από όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία”.

Ο Plan B είναι ένας διαβόητος αναλυτής Bitcoin που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα των κρύπτο. Ο λογαριασμός του στο Twitter δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και έχει κερδίσει περίπου 1,5 εκατομμύριο ακόλουθους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News