
Η Τουρκία δεν ζητάει από το Κατάρ να της στείλει χρήματα για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της λίρας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα και πρόσθεσε πως οι συζητήσεις που είχε πριν από την επίσκεψη του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.
«Δεν ήρθαμε στο Κατάρ για να τους ζητήσουμε να στείλουν οποιοδήποτε ειδικό ποσό χρημάτων. Είμαστε εδώ μόνο για να συζητήσουμε τη βελτίωση των σχέσεών μας», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στους δημοσιογράφους.
Η λίρα υποχώρησε περίπου 30% τον τελευταίο μήνα λόγω επιθετικών μειώσεων επιτοκίων που υποστηρίζει ο Ερντογάν, αλλά οικονομολόγοι και πολιτικοί της αντιπολίτευσης λένε πως είναι είναι ριψοκίνδυνες εν μέρει λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού.
Διαβάστε επίσης : Τουρκία – Γκρεμίζεται η λίρα, στερεύουν τα συναλλαγματικά αποθέματα
Διαβάστε επίσης: Η λίρα, ο Αλλάχ και μια πρόταση-σοκ: Η Τουρκία να υιοθετήσει το ευρώ!
Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Ερντογάν θα ζητήσει από το Κατάρ οικονομική υποστήριξη στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει στην Ντόχα, ο Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία έχει λάβει μέτρα προκειμένου να περιορίσει τη μεταβλητότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Οι δύο χώρες θα υπογράψουν ένα εύρος συμφωνιών σε τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατιωτική συνεργασία, πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε πως η Ντόχα και η Άγκυρα πρόκειται να υπογράψουν δεκάδες συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα.
Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι είπε πως το Κατάρ εξετάζει ευκαιρίες που προκύπτουν από τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing