Η Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τους περιορισμούς χρήσης σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ. Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο των αγωγών εκ μέρους των προσφύγων της κοινότητας των Ροχίνγκια, ύψους 150 δισ. δολαρίων, προς την εταιρεία, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας θα «αφαιρεθούν σελίδες, ομάδες και λογαριασμοί που αντιπροσωπεύουν στρατιωτικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις και οργανισμούς». Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ανάλογες ανακοινώσεις έγιναν και στις αρχές της χρονιάς όταν εκδηλώθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην χώρα της Ινδοκίνας, το οποίο έδιωξε από την εξουσία την δημοκρατικά εκλεγμένη Aung San Suu Kyi.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τις διαφορές των ανακοινώσεων αυτής της εβδομάδας με αυτές του Φεβρουαρίου ενώ έντονη είναι η διαδικτυακή κριτική που της ασκείται.

Σύμφωνα με τον Ραφαέλ Φράνκελ, διευθυντή πολιτικής της Meta για τις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού και αναπτυσσόμενων χωρών, η κίνηση της εταιρείας βασίζεται στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη διεθνή κοινότητα στο νέο καθεστώς της Μυανμάρ αλλά και στις κυρώσεις σε επιχειρήσεις της χώρας που έχουν επιβληθεί από τον ΟΗΕ, ήδη από το 2019, σχετικά με τα οικονομικά συμφέροντα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

Σημειώνεται ότι το στρατιωτικό κατεστημένο της Μιανμάρ ήδη από το 2013 χρησιμοποιούσε σελίδες στο Facebook για να καλλιεργήσει κλίμα εχθρότητας απέναντι στην κοινότητα των Ροχίνγκια, μία μουσουλμανική και εθνική κοινότητα σε μία χώρα κατά βάση βουδιστική. Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένα κύμα ρατσιστικών επιθέσεων που περιλάμβαναν βιασμούς, βασανιστήρια, κακοποιήσεις ακόμη και δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα