Ο Γιώργος Γιακουμάκης, υψηλόβαθμο στέλεχος του EIF ( είναι επί σειρά ετών Project manager στο European Investment Fund με έδρα το Λουξεμβούργο) σπεύδει μέσω ανάρτησης του στο Linkedin να χαιρετίσει την παρουσία ενός νέου χρηματοοικονομικού εργαλείου στην ελληνική αγορά – ενός fund που θα συν επενδύει μαζί με business angels σε startups που βρίσκονται σε πρώιμο ή πολύ πρώιμο στάδιο

Το fund που «στήθηκε» με την συνδρομή του EIF ονομάζεται Genesis Ventures.

(Για περισσότερα: https://www.eif.org/what_we_do/equity/news/2021/eif-backs-genesis-ventures.htm)

Τα Χιονοδρομικά

Για όλους όσοι σκοπεύουν να «ανέβουν» από την Αθήνα στον Παρνασσό ή ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη για το Καϊμακτσαλάν η ανάρτηση της ΕΤΑΔ στο Linkedin έχει τη σημασία της.

« Άνοιξαν για τους χιονοδρόμους τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα –Καϊμακτσαλάν που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Τα δύο Χιονοδρομικά πού διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο του Παρνασσού και το υψηλότερο της Ελλάδας το Καϊμακτσαλάν, καλωσορίζουν από σήμερα στις πίστες και στα σαλέ τους τους λάτρεις του χιονιού και της χιονοδρομίας και είναι έτοιμα να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους νέες απολαύσεις και εμπειρίες στα πανέμορφα χιονισμένα τοπία και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους.

Φέτος, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αναβαθμίστηκε και με νέο πρόσωπο περιμένει να υποδεχτεί τους επισκέπτες του, χιονοδρόμους και μη, με ακόμη μεγαλύτερες ανέσεις, περισσότερες υπηρεσίες και επιλογές. Η ΕΤΑΔ επένδυσε όλο το προηγούμενο διάστημα σημαντικά με ίδιους πόρους με στόχο να προσφέρει με αφετηρία τη φετινή χρονιά την ολιστική εμπειρία ενός σύγχρονου χειμερινού προορισμού.

Όλοι οι φίλοι του βουνού θα μπορούν να περάσουν όμορφες, ζεστές και χαλαρωτικές στιγμές στα ανακαινισμένα Σαλέ μας, να επισκεφτούν τους νέους χώρους εστίασης υψηλών προδιαγραφών, οι οποίοι και θα προσφέρουν γευστικές επιλογές για όλα τα γούστα και μία σειρά από ξεχωριστές δυνατότητες διασκέδασης, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας δίπλα στο μαγευτικό χιονισμένο φυσικό τοπίο του Παρνασσού.

Λίγες ημέρες νωρίτερα τα Σαλέ του Κέντρου Παρνασσού είχαν ήδη υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες, ενώ τα Σαλέ του χιονοδρομικού του Βόρα-Καϊμακτσαλάν είχαν ανοίξει τις πύλες τους για το κοινό στις 26 Οκτωβρίου.

Ευχόμαστε σε όλους μια απολαυστική χιονοδρομική περίοδο 2021-2022!».

Η Αναβάθμιση της Επενδυτικής Βαθμίδας

Και το Instagram μπορεί να αξιοποιηθεί με σωστό τρόπο για τις ανάγκες της πολιτικής επικοινωνίας. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάρτηση του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού.

Το περιεχόμενο της ανάρτησης αναφέρεται στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και τον Ηλία Σιακαντάρη – μια συνέντευξη με ειδήσεις για τις αυξήσεις στο κατώτατο μισθό, για τις οικονομικές επιδόσεις του 2021 αλλά και την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας.

Η ανάρτηση: «Για το 2022 είναι προγραμματισμένη η αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού και άλλη μια που θα γίνει στα μέσα στο έτους. Ωστόσο με την ανεργία να έχει πέσει στο 13% από το 28% που ήταν μέσα στην κρίση, θα δούμε και αυξήσεις που θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον πληθωρισμό», δήλωσε στο οικονομικό ένθετο της ΕΡΤ “Αριθμοί” και τον δημοσιογράφο Ηλία Σιακαντάρη, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι αριθμοί που του προκάλεσαν ικανοποίηση αλλά και ανησυχία μέσα στο 2021, ο κ. Πατέλης επεσήμανε ότι ικανοποίηση του προκάλεσε ο αριθμός της πτώσης της ανεργίας κατά 3 μονάδες από πριν την πανδημία, ενώ ανησυχία του προκάλεσε η μη αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού που οφείλεται σε διεθνείς παράγοντες, καθυστερήσεις σε εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως και εντέλει, στην ταχύτερα του αναμενόμενου ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού πιστεύει τέλος ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα θα έρθει το 2023, κάτι στο οποίο παίζει μεγάλο ρόλο η απομείωση των κόκκινων δανείων – που θα είναι σε μονοψήφιο αριθμό το 2022 – η διατήρηση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής και φυσικά η ταχύρρυθμη ανάπτυξη».

Μια Έξυπνη Πόλη

«Ήρθαμε στα Τρίκαλα με πρόθεση να ακούσουμε και να μάθουμε πώς λειτουργεί μια πραγματικά έξυπνη πόλη». Έτσι ξεκινά την ανάρτηση του στο Instagram o Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε με στενούς του συνεργάτες ( υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Θοδωρής Λιβάνιος, γεν.γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος) την πόλη των Τρικάλων.

Το τι είδε ο Πιερρακάκης στα Τρίκαλα το γράφει στην ανάρτηση του: «Αυτό που διαπιστώνουμε σε κάθε συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαστεργίου και την ομάδα του είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα: τη γλώσσα της αγάπης για τη δουλειά, της καινοτομίας, της αλλαγής, των νέων πρωτοβουλιών. Τη γλώσσα που λέει ότι αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα δεδομένα ενδυναμώνουμε τη λειτουργία της Διοίκησης και, κυρίως, αναβαθμίζουμε τις ζωές όλων των πολιτών – και ιδίως των μη προνομιούχων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Τρικκαίων είναι ένα πρότυπο. Και είναι πρότυπο αφενός γιατί βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών του μέσα από εφαρμογές και πλατφόρμες και αφετέρου γιατί εφαρμόζει στα πάντα τη φιλοσοφία του να μετράς. Αυτά είναι στοιχεία που στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θέλουμε να κάνουμε κανόνα σε όλες τις βαθμίδες του κράτους.

Το να έχεις πρόσβαση από ένα σημείο, ένα control room σε όλα τα στοιχεία (φανάρια, φωτισμό, μέτρηση υδάτων, θέσεις στάθμευσης και πολλά ακόμη) σε βοηθά να οργανώσεις καλύτερα τις υπηρεσίες σου. Το να χρησιμοποιείς εφαρμογές για να κλείνεις τη ροή στον καταρράκτη του Ληθαίου σε βοηθά να αντιμετωπίζεις καλύτερα προκλήσεις του φυσικού περιβάλλοντος. Το να παρέχεις σε όλους τους δημότες εφαρμογές για τη μετακίνηση, τις αγορές, την προσβασιμότητα και την παραλαβή των φαρμάκων τους με drones σε βοηθά να κάνεις τη ζωή τους πραγματικά καλύτερη.

Όλα αυτά δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε συμβαίνουν σε κάποια από τις ψηφιακά πρωτοπόρες χώρες. Συμβαίνουν στα Τρίκαλα και έχουν γίνει πράξη από τους ανθρώπους της πόλης, χάρη στη δουλειά, το ταλέντο, τις δεξιότητες και την πίστη τους ότι πράγματι, μπορεί να γίνουν και εδώ. Και, έχοντας μπροστά μας το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων, θέλουμε να διαδώσουμε αυτό το παράδειγμα σε κάθε γωνιά της χώρας».

Οι Δώδεκα Δείκτες

Οι δώδεκα δείκτες προόδου – Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος συγκέντρωσε δώδεκα δείκτες τους οποίους χαρακτήρισε δείκτες προόδου «που τεκμηριώνουν ότι η Ελλάδα αλλάζει, προοδεύει και κινείται προς τα μπρος για το καλό όλων των πολιτών» και πάνω σε αυτούς βάσισε την επιχειρηματολογία του μιλώντας στον Προϋπολογισμό του 2022 στη Βουλή.

Οι δώδεκα δείκτες αποτέλεσαν και το περιεχόμενο μιας ανάρτησης του υπουργού στο Linkedin.

Αλλά, ας πάρουμε ένα προς ένα τους δείκτες.

– Δείκτης προόδου είναι οι 500 εκ. Ψηφιακές βεβαιώσεις που εκδόθηκαν ηλεκτρονικά φέτος χάρη στις 1300 νέες ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr κάνοντας τη ζωή όλων μας πιο εύκολη.
– Δείκτης προόδου είναι η αύξηση της απασχόλησης σε 4,1 εκατομμύρια εργαζόμενους και η μείωση της ανεργίας κατά 3,2 μονάδες. Ρεκόρ 11ετίας.
– Δείκτης προόδου είναι το γεγονός οτι η χώρα μας διαθέτει για πρώτη φορά εθνική στρατηγική για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών στην οικογένεια και την εργασία, πολιτική για τους νέους, στρατηγική για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, πολιτική για την κακοποίηση των παιδιών, αλλά και ένα νέο πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς.
– Δείκτης προόδου είναι η αύξηση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος κάθε νοικοκυριού 4 φορές πάνω από την αύξηση του πληθωρισμού, ειδικά τώρα με το διεθνές κύμα αύξησης των τιμών.
– Δείκτης προόδου είναι η αύξηση κατά 21% των ιδιωτικών επενδύσεων στη διετία, για να καλυφθεί επιτέλους το μεγάλο επενδυτικό κενό που άφησε πίσω της η δεκαετής κρίση. Αλλά και οτι όλες οι μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις έχουν πλέον ξεκινήσει.
– Δείκτης προόδου είναι η μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 16 εκατομμύρια τόνους και η απόφαση για απόσυρση του ρυπογόνου λιγνίτη από το ενεργειακό μας μίγμα έως το 2025 και η στροφή στις ΑΠΕ. Η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης. Η δέσμευση για μείωση της υπεραλίευσης στις ελληνικές θάλασσες.
– Δείκτης προόδου είναι οτι έχουν ξεκολλήσει όλα τα μεγάλα έργα αστικών συγκοινωνιών, η γραμμή 4 στην Αθήνα, το μετρό Θεσσαλονίκης, και οδικές διασυνδέσεις όπως ο ΒΟΑΚ ή το δίκτυο Πάτρα-Πύργος.
– Δείκτης προόδου είναι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, η επένδυση στην δημόσια υγεία με την θέσπιση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για μακροχρόνια νοσήματα.
– Δείκτης προόδου είναι η συστηματική μας επένδυση στη δημόσια εκπαίδευση με την λειτουργία της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, την καθιέρωση ξένων γλωσσών και εργαστηρίων δεξιοτήτων στην νηπιακή και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τον διορισμό για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια 16.200 μόνιμων εκπαιδευτικών.
– Δείκτης προόδου είναι η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 6,3%, των εξαγωγών προϊόντων κατά 15%, και ο διπλασιασμός των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην καινοτομία τα τελευταία δύο χρόνια.

– Δείκτης προόδου είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές ειδικά στις λιγότερο προνομιούχες περιοχές, με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς και 1000 επιπλέον αστυνομικούς σε πεζές περιπολίες.

– Τέλος δείκτης προόδου και ανθρωπισμού είναι η μείωση κατά 67% των μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας το 1ο δεκάμηνο του 2021, η πλήρης καταγραφή και μετεγκατάσταση 1063 ασυνόδευτων ανήλικων σε ευρωπαϊκές χώρες, η γρήγορη απόδοση ασύλου σε χιλιάδες πρόσφυγες».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories