Το πρώτο μέρισμα σε ψηφιακό νόμισμα ανακοίνωσε πως θα μοιράσει στους μετόχους της η μικρή τεχνολογική εταιρεία blockchain, BTCS Inc.

Η εταιρεία, που είναι ενταγμένη στο δείκτη Nasdaq, και διαχειρίζεται πάνω από 800 digital assets ανακοίνωσε πως οι μέτοχοι της θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να λάβουν το μέρισμα που τους αναλογεί, ύψους 5 σεντς ανά μετοχή, σε bitcoin. Μάλιστα, βάφτισε τη συγκεκριμένη μορφή μερίσματος ως «Bividend».

«Θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους μακροχρόνιους μετόχους μας για τη συνεχιζόμενη στήριξη τους και να ενθαρρύνουμε την οικονομική ελευθερία προσφέροντας τα μέσα, ώστε να διευκολύνουμε την κατοχή bitcoin και άλλων ψηφιακών assets» σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Τσαρλς Άλεν.

Το Bividend θα διατεθεί στις 17 Μαρτίου, οπότε μέχρι τις 16 Μαρτίου οι μέτοχοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει αν θέλουν να πληρωθούν σε δολάρια ή σε bitcoin.

Πάντως, η πρωτοβουλία ήδη ενθουσίασε την αγορά, η οποία έκρινε πως το Bividend ανοίγει νέους δρόμους. Μάλιστα, η μετοχή της ίδιας της BTCS επιδόθηκε σε ένα θεαματικό ράλι, με κέρδη άνω του 45%, στα 4,40 δολάρια που εκτίναξε τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σχεδόν στα 43 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;