Η Ρωσία πρέπει να ρυθμίσει τα κρυπτονομίσματα και όχι να τα απαγορεύσει, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, Ιβάν Τσεμπέσκοφ.

Ο Τσεμπέσκοφ ανέφερε ότι το υπουργείο διαφωνεί με την στάση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα εξέδωσε έκθεση που ζητούσε πλήρη απαγόρευση των συναλλαγών και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Ο Τσεμπέσκοφ μίλησε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για τα κρυπτονομίσματα που πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική έκδοση RBK την Τρίτη.

«Πρέπει να ρυθμίσουμε, όχι να απαγορεύσουμε», είπε ο χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι ρυθμίσεις αρκούν για την προστασία των πολιτών μας».

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει ένα σύνολο προτάσεων και περιμένει να το αξιολογήσει η κυβέρνηση, αποκάλυψε.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι απαγόρευση στις συναλλαγές και στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα σήμαινε υπονόμευση της τεχνολογικής ανάπτυξης του κλάδου: «Πρέπει να αφήσουμε αυτές τις τεχνολογίες να αναπτυχθούν».

Η Κεντρική Τράπεζα έχει προτείνει την απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, επικαλούμενη απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ευημερία των πολιτών και την κυριαρχία της νομισματικής πολιτικής της.

«Το καθεστώς του ρωσικού ρουβλίου, το οποίο δεν είναι αποθεματικό νόμισμα, δεν επιτρέπει μια ήπια προσέγγιση στη Ρωσία και την αγνόηση της συσσώρευσης κινδύνων. Κατά την άποψή μας, είναι σκόπιμο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα» αναφέρει στην έκθεση της και προτείνει διάφορες αλλαγές στην νομοθεσία και συγκεκριμένα «να θεσπισθεί η απαγόρευση της οργάνωσης της εξόρυξης ή εξόρυξη και η κυκλοφορία κρυπτονομισμάτων… στη Ρωσική Ομοσπονδία και να θεσπιστεί ευθύνη για την παραβίαση αυτής της απαγόρευσης».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto