Σχεδόν το μισό της αξίας του έχει χάσει από τον περασμένο Νοέμβριο το Bitcoin. To τελευταίο 24ωρο το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει απώλειες άνω του 7% συμπαρασύροντας και το Ether, που υποχωρεί πάνω από 9%.

Ειδικότερα το Bitcoin βρέθηκε στα 38.650 δολάρια, και το Ether διαπραγματευόταν στα 2.827 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Η πτώση στα κρυπτονομίσματα ακολουθούσε τις απώλειες της Wall Street την Πέμπτη, με τους αναλυτές να τονίζουν ολοένα και περισσότερο ότι η αγορά των crypto τείνει να γίνει mainstream, συμβαδίζοντας συχνά με την πορεία των χρηματιστηρίων.

Ο Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα και ο S&P 500 διανύει την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών του.

Καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν αναγκάσει τους επενδυτές να περιορίζουν τις θέσεις τους σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Η Federal Reserve έχει επίσης δηλώσει ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τη μείωση του ισολογισμού της, καθώς και την σταδιακή παύση της αγοράς ομολόγων και την αύξηση των επιτοκίων.

Οι τιμές του Bitcoin έχουν υποχωρήσει απότομα από τον Νοέμβριο, έχοντας χάσει πάνω από 40% από το υψηλό των 67.500 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News