Μια νέα έκθεση της εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ‘ARK Invest’ προέβλεψε ότι η κεφαλαιοποίηση του Ethereum (ΕΤΗ) τα επόμενα οκτώ χρόνια θα μπορούσε να ανέλθει σε πάνω από 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων σε πάνω από 50 τρισεκατομμύρια δολάρια, βάσει της τρέχουσας ανάπτυξης του δικτύου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη που έχει δει το Ethereum τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί να συνδεθεί με τις εξελίξεις και την υιοθέτηση της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) από το κοινό.

Το DeFi υπόσχεται περισσότερη διαλειτουργικότητα, διαφάνεια και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενώ ελαχιστοποιεί τις αμοιβές διαμεσολάβησης και τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου. Μετά από την ταραχώδη περίοδο 2018-2019, το 2021 το Ethereum αναδείχθηκε ως η κυρίαρχη πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και τα NFT.

Η ARK σημείωσε ότι το Ethereum και οι εφαρμογές του θα μπορούσαν να ανατρέψουν τις υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ότι το εγγενές token του blockchain, το ΕΤΗ, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ως παγκόσμιο νόμισμα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα ETH DApps «σφετερίζονται τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές λειτουργίες στο περιθώριο».[1]

Εάν η κεφαλαιοποίηση του Ethereum αυξηθεί στα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, τότε η αξία κάθε περιουσιακού στοιχείου θα αυξηθεί σε πάνω από 170.000 δολάρια ανά μονάδα.

Όσον αφορά στο Bitcoin, η ARK Invest προέβλεψε ότι η αξία του εμβληματικού ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου θα αυξηθεί παράλληλα με την αυξημένη υιοθέτηση του νομίσματος μεταξύ των χωρών του κόσμου. Ως αποτέλεσμα, η αξία του BTC θα αυξηθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του θα ξεπεράσει τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η ARK αναμένει ότι το Bitcoin θα αντιπροσωπεύει το ήμισυ των παγκόσμιων εμβασμάτων που θα έχουν πραγματοποιηθεί έως το 2030. Προβλέπει επίσης ότι το περιουσιακό στοιχείο θα διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο στις αναδυόμενες αγορές και στους διακανονισμούς συναλλαγών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υποστηρίζει ότι οι θεσμικοί επενδυτές θα ενσωματώσουν στις επενδύσεις τους το Bitcoin, το οποίο θα πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράς από την κεφαλαιοποίηση του χρυσού. Όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν στην αύξηση της αξίας και της σημασίας του.

Εξόρυξη Bitcoin

Ενώ η εξόρυξη Bitcoin είναι ένα γενικά αμφιλεγόμενο ζήτημα, λόγω του επιπέδου ενέργειας που καταναλώνεται από το χώρο, η ARK αναφέρει ότι η εξόρυξη Bitcoin θα δώσει κίνητρα σε νέες και πιο αποτελεσματικές μορφές παραγωγής ενέργειας.

Συμπερασματικά, η έρευνα της ARK καταγράφει ότι η εξόρυξη Bitcoin έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς μπορεί να μετατρέψει την ενέργεια σε «ένα νομισματικό περιουσιακό στοιχείο που (μπορεί να) είναι κρίσιμο σε περιόδους γεωπολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας της χρηματοπιστωτικής αγοράς».

[1] Η ακριβής δήλωση: “usurping traditional financial functions at the margin.”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News