Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές πρέπει να εξετάσουν και να κατανοήσουν τον φουτουριστικό κόσμο του metaverse και να επιβάλλουν ρυθμιστικό πλαίσιο αν χρειαστεί, δήλωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγους μήνες αφότου η Facebook έκανε ευρύτερα γνωστό το λεγόμενο «μετασύμπαν».

Το metaverse, η νέα καραμέλα της βιομηχανίας του Διαδικτύου, είναι ένα δίκτυο εικονικών κόσμων στον οποίο οι χρήστες μπορούν να εργάζονται και να επικοινωνούν στη μορφή άβαταρ.

Τον Οκτώβριο, η Facebook Inc. άλλαξε το όνομά της σε Meta Platforms υποστηρίζοντας ότι το μετασύμπαν είναι το αύριο του Διαδικτύου. Η κίνηση αυτή πυροδότησε ανησυχίες για πιθανή κυριαρχία της εταιρείας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας.

Διαβάστε επίσης:

«Το metaverse βρίσκεται ήδη εδώ. Οπότε φυσικά αρχίζουμε να αναλύουμε ποιος θα είναι ο ρόλος μιας ρυθμιστικής αρχής, ποιος είναι ο ρόλος της νομοθεσίας» δήλωσε η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσαν εκδότες στη Γερμανία.

«Ό,τι κάνουμε πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα και τις πληροφορίες που μπορούμε να συγκεντρώσουμε […] Πρέπει να το κατανοήσουμε πριν αποφασίσουμε ποιες θα ήταν οι κατάλληλες ενέργειες» συνέχισε.

Η Meta βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της Κομισιόν για τον τρόπο που συλλέγει και χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών. Σε περίπτωση που κριθεί ότι παραβιάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού, οι εταιρείες του Διαδικτύου αντιμετωπίζουν πρόστιμο που μπορεί να φτάσει το 10% του παγκόσμιου τζίρου.

Η εταιρεία του Ζάκερμπεργκ, η οποία χαρακτηρίζει το metaverse διάδοχο του κινητού Διαδικτύου, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα, δεν έχει διευκρινίσει όμως ποιες θα ήταν οι πηγές κερδοφορίας στο μετασύμπαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες