Σε μια προσπάθεια να μην χάσει το «τρένο» του metaverse, η Disney ανακοίνωσε ότι διόρισε τον Μάικ Γουάιτ, προκειμένου να ηγηθεί συγκεκριμένα της στρατηγικής του γίγαντα της ψυχαγωγίας για τον εικονικό αυτό κόσμο

Ο Γουάιτ, ο οποίος είναι στην εταιρεία για περισσότερα από 10 χρόνια, θα επιβλέπει μια ομάδα αρκετών ατόμων από διάφορους τομείς.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, το οποίο αποκαλύπτει το BBC, ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τσάπεκ είπε ότι το metaverse «το επόμενο μεγάλο σύνορο αφήγησης» που πρέπει να εξερευνηθεί.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του Facebook, Meta και της Microsoft, ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια στο metaverse.

Ο κ. Τσάπεκ περιέγραψε το metaverse ως ένα «τέλειο μέρος για να επιδιώξουμε τους στρατηγικούς μας πυλώνες της τέλειας αφήγησης, της καινοτομίας και της εστίασης στο κοινό».

«Ομάδες σε όλη την εταιρεία εξερευνούν αυτόν τον νέο καμβά και έχω ενθουσιαστεί με αυτό που έχω δει», είπε.

Η Disney είπε ότι βλέπει το μετασύμπαν ως την επόμενη εξέλιξη της σχεδόν 100χρονης παράδοσης της αφήγησης.

«Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να συνδέσουμε αυτά τα σύμπαντα και να δημιουργήσουμε ένα εντελώς νέο παράδειγμα για το πώς το κοινό βιώνει και αλληλοεπιδρά με τις ιστορίες μας», ανέφερε ο κ. Τσάπεκ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Disney είπε ότι οι πωλήσεις στα θεματικά της πάρκα στις ΗΠΑ είχαν ανέβει πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα .

Ανακοίνωσε επίσης ότι η υπηρεσία ροής Disney+ είχε προσθέσει 11,8 εκατομμύρια συνδρομητές τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο σε σχεδόν 130 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus