Έναν πραγματικό… παράδεισο για τους παίκτες των κρυπτονομισμάτων σχεδιάζει να δημιουργήσει σε ένα ιδιωτικό νησί του Νοτίου Ειρηνικού ένα ζευγάρι βρετανών, μετατρέποντας το τροπικό του περιβάλλον σε μια «βιώσιμη έξυπνη κρυπτο-πόλη», προσαρμοσμένη απόλυτα στις ανάγκες των επενδυτών του κλάδου.

Ο Άντονι Γουέλς που έκανε την περιουσία του από τον κλάδο των ακινήτων μαζί με τη σύντροφο του Τερέζα ζουν σε συνθήκες πολυτελούς απομόνωσης, που δύσκολα μπορούν να συγκριθούν με τον Ροβισώνα Κρούσο, στο ιδιωτικό τους νησί εδώ και περίπου 12 χρόνια. Όμως, τα τελευταία χρόνια έχουν «παθιαστεί» με την νέα ιδέα τους που είναι να μετατρέψουν τον δικό τους ιδιωτικό παράδεισο σε έναν παράδεισο για τουλάχιστον 21.000 κρυπτο-επενδυτές, με εγκαταστάσεις και γραφεία που θα καλύπτουν τις δραστηριότητες τους.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό δημιούργησαν συνεργασία με ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Χονγκ Κονγκ και έναν γνωστό κρυπτο-επιχειρηματία από την Αυστραλία με στόχο την δρομολόγηση του project. Για τον ίδιο σκοπό μετονόμασαν το νησί Λατάρο, που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος του Βανουάτου, μεταξύ Αυστραλίας και Φίτζι, σε νησί Σατόσι, προς τιμήν του δημιουργού του Bitcoin, Σατόσι Νακαμότο.

«Η ζωή στο νησί θα είναι μια μοναδική εμπειρία, προσφέροντας στην κοινότητα των crypto ένα μοναδικό τρόπο ζωής και εργασίας ανάμεσα σε ομοϊδεάτες τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μήνυμα προώθησης του project (satoshi-island.com).

Όσοι δε, αποφασίσουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα θα λάβουν υπηκοότητα του νησιού (μέσω φυσικά NFT), αν και προηγουμένως θα πρέπει αναγκαστικά να διεκδικήσουν την υπηκοότητα του Βανουάτου, το οποίο προσφέρει «χρυσή βίζα» σε πολίτες από 129 χώρες στην… προνομιακή τιμή των 130.000 δολαρίων.

Πηγή: Twitter – Satoshi Island

Πάντως, η ιδέα του Γουέλς δεν είναι ακριβώς πρωτότυπη.

Το τροπικό περιβάλλον των Φίτζι είχε προσελκύσει και τους κρυπτο-ευαγγελιστές Μαξ Ολιβιέ και Έλενα Λόπεζ, οι οποίοι επίσης είχαν στα σκαριά ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός κρυπτο-παραδείσου, όπου παίκτες και λάτρεις των crypto θα μπορούσαν να ζουν, να δουλεύουν και να ψυχαγωγούνται σε ένα πολυτελές και απόλυτα προστατευμένο κρυπτο-περιβάλλον.

Μάλιστα, το ζευγάρι είχε βάλει στο μάτι ένα συγκεκριμένο νησί για την ανάπτυξη της  επονομαζόμενης Cryptoland (ονομασία που παρέπεμπε στον ονειρεμένο κόσμο της Disneyland), ανεβάζοντας διαδικτυακά και στο youtube διάφορα βιντεάκια όπου παρουσιαζόταν το project. Όμως, η ύψους 12 εκατ. δολαρίων εξαγορά του νησιού κατέρρευσε τον περασμένο μήνα, εν μέσω και διαφόρων δημοσιευμάτων που αμφισβητούσαν τη βιωσιμότητα του σχεδίου. Κάτι που ενδεχομένως διευκολύνει τον Γουέλς, εφόσον βεβαίως το δικό του project έχει ισχυρότερες βάσεις για να προχωρήσει, κάτι που απομένει να φανεί…

Πάντως, η μόδα των crypto φαίνεται πως έχει μεγάλη… πέραση στο νότιο Ειρηνικό, αν λάβουμε υπόψη και τα σχέδια του Παλάου.

Ο πρόεδρος του νησιού, που βρίσκεται περίπου 3.000 μίλια βορειοανατολικά από το Βανουάτου, είχε επίσης την ιδέα της δημιουργίας ενός απόλυτα φιλικού πλαισίου και περιβάλλοντος για τα crypto, με στόχο μάλιστα το νησί να αποκτήσει και το πρώτο εθνικό stablecoin μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, η τοπική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Ripple, όμως το όλο project έχει γίνει επίσης δεκτό με έντονο σκεπτικισμό από ντόπιους και ξένους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto