Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λαμβάνοντας ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος ενισχύεται από την προοπτική επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων μετά τον γερακίσιο τόνο στα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,9% στις 459 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε άνοδο 2,5% και οι περισσότεροι κλάδοι έκλεισαν με κέρδη.

Ο βρετανικός FΤSE 100  έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 7.477 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,02% στις 14.473 μονάδες και ο γαλλικός CAC40 κατέγραψε κέρδη 1,17% στις 6.659 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων η γερμανική εταιρεία κατασκευαστικού λογισμικού Nemetschek  κατέγραψε ισχυρά κέρδη της τάξης του 10%, καθώς ανακοίνωσε ισχυρή ετήσια κερδοφορία. Στον αντίποδα η βρετανική Kingfisher υποχώρησε πάνω από 6%  και η εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxford Nanopore Technologies σημείωσε πτώση 4%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία,  καθώς οι συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν σημειώνουν πρόοδο. Τη Δευτέρα, η Ουκρανία αρνήθηκε να παραδώσει το λιμάνι της Μαριούπολης στις ρωσικές δυνάμεις μετά από τελεσίγραφο της Μόσχας.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κοντα στις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Στα υψηλά ημέρας, στις 867,54 μονάδες έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον τζίρο όμως να παραμένει και σήμερα σε ρηχά νερά.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στα 49,19 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 62 μετοχές, 49 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας ενισχύθηκε κατά 0,68%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές