Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους στη χώρα τους και στη Σαουδική Αραβία για «τρεις ημέρες», έπειτα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον του γειτονικού βασιλείου.

«Τα πλήγματα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως και όλες οι στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας θα διακοπούν για ένα τριήμερο», δήλωσε στο Twitter εκπρόσωπος των Χούθι, ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ, επικαλούμενος τον Μαχντί αλ-Μασάτ, υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ανταρτών.

Αυτή η εκεχειρία θα μπορούσε να γίνει μια «οριστική και μόνιμη δέσμευση», εάν η Σαουδική Αραβία άρει τον αποκλεισμό της Υεμένης, διακόψει τις αεροπορικές επιδρομές και αποσύρει τις «ξένες δυνάμεις» της από το έδαφος της χώρας, συμπλήρωσε ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ.

Στην Υεμένη

Η δέσμευση προσφέρει επίσης τον τερματισμό των επιθέσεων των Χούθι στο έδαφος της Υεμένης, ιδίως περιμετρικά της πόλης Μαρίμπ, όπου μαίνονται οι μάχες τους τελευταίους μήνες. Περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή κρατουμένων.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη μιας σειρά επιθέσεων των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, με τη μία εξ αυτών να προκαλεί, χωρίς θύματα, μια γιγαντιαία πυρκαγιά σε μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στην Τζέντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής