Σε αντίθεση με το Twitter, η Edgar δεν είναι ένα γνωστό όνομα. Αλλά περιστασιακά η τελευταία – η βάση δεδομένων δημόσιας αρχειοθέτησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) – μπορεί να είναι μια πιο ισχυρή πλατφόρμα.

Το αφεντικό της Tesla, Ίλον Μασκ, αποκάλυψε σε μια κατάθεση τη Δευτέρα ότι απέκτησε μερίδιο 9,2% στο Twitter. Αυτό οδήγησε τις μετοχές της εταιρείας σε άνοδο άνω του 20%, προσθέτοντας 7 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον στην κεφαλαιοποίησή της. Είναι η απόλυτη ανάρτηση που τραβάει την προσοχή.

Ως μέτρο δέσμευσης, είναι δύσκολο να σκεφτούμε πολλές αναρτήσεις στην πλατφόρμα του Twitter που έχουν καλύτερη απόδοση. Ένα σπάνιο παράδειγμα μπορεί να είναι τα tweets του Μασκ το 2018 ότι ετοιμαζόταν να κάνει ιδιωτική την Tesla. Αυτές οι αναρτήσεις εκτόξευσαν τις μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η SEC δεν ενθουσιάστηκε, αναγκάζοντας τον Μασκ να συμφωνήσει να αφήσει τους δικηγόρους της Tesla να ελέγχουν τις αναρτήσεις του.

Τόσο η ρυθμιστική αρχή όσο και το Twitter έχουν προκαλέσει την οργή του Μασκ. Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι η SEC τον διώκει άδικα . Και έχει κάνει tweet σχετικά με τη δημιουργία μιας εναλλακτικής λύσης στο Twitter.

Η επίθεση κατά του τρόπου με τον οποίο οι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας αστυνομεύουν το περιεχόμενο και η απειλή ότι θα μετακομίσουν σε έναν άλλον χώρο είναι μια ιερή παράδοση – ίσως ειδικά μεταξύ δημοφιλών αναρτήσεων, όπως αυτές του Μάσκ, ο οποίος έχει 80 εκατομμύρια ακόλουθους. Ο Μασκ κατάφερε να απογειώσει την πρακτική αυτή ξοδεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές του Twitter.

Δεν είναι ο μόνος που βρίσκει μια νέα φωνή στην Edgar. Αποκλεισμένος από το Twitter, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έριξε το βάρος του στην Truth Social, έναν επίδοξο ανταγωνιστή του οποίου η συμφωνία να συγχωνευθεί με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού έφερε άνοδο στην τιμή της μετοχής της.

Ωστόσο, η πρόοδος έχει σταματήσει, τα ανώτερα στελέχη έχουν αποχωρήσει και ο Τραμπ έχει δημοσιεύσει μόνο μία φορά, ανέφερε το Reuters . Προς το παρόν, το Truth Social είναι περισσότερο μια ευμετάβλητη μετοχή SPAC και μια δέσμη αρχείων SEC παρά ένα πλήρες δίκτυο.

Αυτά, επίσης, έχουν οδηγήσει σε ενθουσιώδη δέσμευση, όπως μετριέται από την αγορά: ο συνεργάτης SPAC της Truth Social σε κάποια χρονική στιγμή εκτιμήθηκε μόνο λίγο λιγότερο από το ίδιο το Twitter.

Το Twitter έχει συνηθίσει να μπλέκεται με τους επικριτές. Ο Έγκον Ντάρμπαν της Silver Lake βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του, αφού το Twitter υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών και ακτιβιστή Elliott Management.

Ο Μασκ μπορεί να κολλάει, κάνοντας tweet καθώς προχωράει. Ωστόσο, όσον αφορά τη μετάδοση των απόψεών του για το ίδιο το Twitter, η πλατφόρμα Edgar της SEC μπορεί να έχει ένα πλεονέκτημα.

REUTERS BREAKINGVIEWS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners