«Σαν να μην έφτανε η ακρίβεια στους λογαριασμούς και την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης που τσακίζει όλα τα νοικοκυριά στη χώρα, εντείνονται και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2022, ανακοινώθηκαν 3611 πλειστηριασμοί, αυξημένοι κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Μάλιστα, το 80% αυτών αφορά χαμηλής αξίας ακίνητα».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Είναι προφανές ότι το σχέδιο λεηλασίας της πρώτης κατοικίας, που ξεκίνησε επί Τσίπρα – Τσακαλώτου, συνεχίζεται απρόσκοπτα επί Μητσοτάκης ΑΕ.

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει επανειλημμένα και τροπολογίες για παύση των πλειστηριασμών αλλά και το ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου Οδυσσέας για την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας με παράλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Η αναλγησία όμως της κυβέρνησης και οι δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν φροντίσει να κρατούν αυτές μας τις προτάσεις θαμμένες.

Εναπόκειται στους πολίτες να ενισχύσουν τη δράση τους μέσα από τις συλλογικότητες, να διαδώσουν την ύπαρξη αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος. Ο αγώνας για την πρώτη κατοικία θα συνεχίσει να δίνεται μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα