Ο Ερλινγκ Χάαλαντ είναι και επίσημα παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι και το ερχόμενο Σάββατο θα αποχαιρετήσει το κοινό της Ντόρτμουντ.

Η οποία θα βάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της και θα βγει να αναζητήσει τον επόμενο σπουδαίο σέντερ φορ της Ευρώπης, που θα τον αγοράσει φθηνά και θα τον πουλήσει πανάκριβα. Το έκανε κάποτε με τον Λεβαντόφσκι, το κάνει τώρα με τον Νορβηγό. Το είπε και ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Χάαλαντ.

«Η Ντόρτμουντ έχει ιστορία 113 χρόνων και στα 111 από αυτά παίζουμε χωρίς τον Χάαλαντ. Να είναι όλοι βέβαιοι πως ακόμη κι αν ο Ερλινγκ μάς αφήσει, θα βρούμε τον επόμενο, 100%. Είχαμε τον Λεβαντόφσκι και μας άφησε το 2014, αλλά συνεχίσαμε και τότε. Αν κάποιος παίζει πολύ καλά, θα πρέπει να ανταγωνιστούμε με τα μεγάλα κλαμπ που έχουν ολιγάρχες και Αραβες από πίσω. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη για έναν 18χρονο». Αυτή είναι η λογική της Ντόρτμουντ και με αυτή πορεύεται όλα τα χρόνια. Μ’ αυτή θα συνεχίσει, προκειμένου να διατηρήσει και τα ταμεία της σε καλό επίπεδο και την ανταγωνιστική αγωνιστική της εικόνα.

Βρίσκοντας τον επόμενο Λεβαντόφσκι και τον επόμενο Χάαλαντ, θα στρέψει και πάλι τα μάτια του ποδοσφαίρου πάνω της, θα τους εξελίξει, θα πάρει απ’ αυτούς πολλά και θα δώσει πίσω ακόμα περισσότερα. Θα εξελίξει τη δική της ομάδα και τον ποδοσφαιριστή, θα του εκτινάξει τη χρηματιστηριακή του αξία και στο τέλος θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η ίδια η Ντόρτμουντ, ο κάθε Χάαλαντ και η κάθε Μάντσεστερ Σίτι. Ενα μοτίβο που το συναντάμε εδώ και χρόνια και αποδεικνύεται απολύτως επιτυχημένο για όλους. Και κυρίως για τους Βεστφαλούς.

Η ρήτρα

Ο Νορβηγός θα είναι επισήμως παίκτης των Πολιτών από την 1η Ιουλίου 2022. Η γνωστοποίηση του κοινού μυστικού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη. Η ρήτρα που θα πληρώσει η Σίτι για τη λύση του συμβολαίου του παίκτη είναι 60 και όχι 75 εκατ. ευρώ.Τις διαπραγματεύσεις έκαναν ο πατέρας του Χάαλαντ, Ινγκε, ο οποίος έχει αγωνιστεί στη Σίτι την περίοδο 2000-2003 και η δικηγόρος Ραφαέλα Πιμέντα. Η συνολική δαπάνη της μεταγραφής με τα μπόνους και τις προμήθειες που θα εισπράξουν ο Ινγκε και το γραφείο του εκλιπόντος ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα εκτοξεύεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Ο Χάαλαντ θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με εβδομαδιαίες αποδοχές 375.000 στερλίνες (περίπου 437.000 ευρώ) που τον τοποθετούν μεταξύ των πιο καλοπληρωμένων παικτών της Σίτι. Στους περίπου 29 μήνες που αγωνίστηκε στην Ντόρτμουντ ο Χάαλαντ πέτυχε 85 γκολ σε 88 αναμετρήσεις και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι