Έσοδα ύψους 236,617 εκατ. δολ πέρυσι και καθαρά κέρδη  85,7 εκατ. δολ κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του 2022 η Navios Maritime Partners L.P., η οποία την προηγούμενη χρονιά απορρόφησε την Navios Acquisition και την Navios Containers.  Η  Navios Partners ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα συνολικά έσοδα που έχει συμβολαιοποιήσει με ναυλώσεις των πλοίων της ανέρχονται σε 2,8 δις. δολ. μέχρι το 2031.

Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Navios Partners δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Navios Partners κατέγραψε έσοδα 236,6 εκατομμύρια δολάρια, EBITDA 126,1 εκατομμύρια δολάρια και καθαρά κέρδη $85,7 εκατομμύρια, ή $2,78 κέρδη ανά κοινή μονάδα.”

Η Αγγελική Φράγκου συνέχισε, «Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι ενός πολέμου στην Ουκρανία, των αυξανόμενων επιτοκίων και μιας πολιτικής μηδενικού Covid στην Κίνα. Δεν υπάρχει κρυστάλλινη σφαίρα για να καταλάβουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό. Στο  μεταξύ, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες ενεργούν γρήγορα για να ικανοποιήσουν τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες τους, ενώ  εξετάζουν και μακροπρόθεσμες πολιτικές υπό το φως αυτών των αβεβαιοτήτων».

Η Αγγελική Φράγκου δήλωσε επίσης, «Πιστεύουμε ότι η διαφοροποιημένη δομή του στόλου μας προσφέρει την ευκαιρία για συνεχή ανάπτυξη. Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, αυτό το τρίμηνο συμφωνήσαμε να αποκτήσουμε τέσσερα δεξαμενόπλοια Aframax / LR2 συνδεδεμένα με ναυλοσύμφωνα, από άλλον αντισυμβαλλόμενο. Αυτά τα πλοία έχουν σχεδιαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μπορούν να μεταφέρουν είτε αργό πετρέλαιο είτε προϊόντα πετρελαίου. Μέσω αυτής της συναλλαγής, εισήλθαμε σε ένα νέο υποτμήμα με μειωμένο ρίσκο και εξαιρετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές».

Συμφωνία

Επισημαίνεται ότι τον Απρίλιο του 2022, η Navios Partners συμφώνησε να αγοράσει τέσσερα νεότευκτα πλοία Aframax/LR2 χωρητικότητας 115.000 dwt το κάθε ένα, έναντι  58,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα (συν 4,2 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα χαρακτηριστικά). Τα σκάφη έχουν σχεδιαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για βελτιστοποίηση της απόδοσης. Αναμένεται να παραδοθούν στον στόλο της Navios Partners το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025. Τα τέσσερα πλοία συνδέονται με μακροχρόνιες ναυλώσεις που αναμένεται να αποφέρουν περίπου 185 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Συνολικά από όλες τις ναυλώσεις πλοίων της η Navios Partners έχει συμβολαιοποιήσει έσοδα ύψους 2,8 δις. δολ. μέχρι το 2031.

Η Navios Partners ελέγχει  και εκμεταλλεύεται έναν στόλο 150 πλοίων εκ των οποίων τα 54 είναι πλοία χύδην ξηρού φορτίου, τα 47 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα 49 πλοία δεξαμενόπλοιων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία