Εντυπωσιακά κέρδη εξασφάλισε η Navios Maritime Partners από την πώληση σε τρίτο μέρος, δυο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ηλικίας 16 ετών και μεταφορικής ικανότητας 8.204 teu το κάθε ένα έναντι συνολικού τιμήματος 220 εκατ. δολ..

Πρόκειται για τα πλοία Navios Utmost και Navios Unite,T(πρώην YM Utmost και YM Unity) τα οποία είχε αποκτήσει ως Navios Conainers το 2018, αντί 67 εκατ. δολ μετά μάλιστα από σχετική απόφαση ειδική επιτροπής καθώς είχαν αγορασθεί από συγγενή εταιρεία του Ομίλου.

Η τιμή πώλησης που πέτυχε η Navios Partners επιβεβαιώνει την ισχυρή ζήτηση πλοίων που καταγράφεται ακόμη στην αγορά των containerships.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον προηγούμενο Νοέμβριο η Navios Partners ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίων για την ναυπήγηση τεσσάρων containerships 5.300 teu το ένα αντί 62,8 εκατ. δολ το κάθε πλοίο. Με τον υπολογισμό όλων των παραπάνω συναλλαγών ο στόλος της Navios Partners ελέγχει ένα στόλο από 54 dry bulk πλοία, 47 containerships και 45 δεξαμενόπλοια.

Mε αφορμή την ανακοίνωση πριν από λίγο των αποτελεσμάτων της εταιρείας, σε δηλώσεις της η κα. Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Partners εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πορεία της επιχείρησης στη χρήση 2021 σημειώνοντας ότι κατέγραψε έσοδα 713,2 εκατ. δολ., προσαρμοσμένα EBITDA 426,5 εκατ. δολ. και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 364,1 εκατ. δολ..

Η κα. Φράγκου πρόσθεσε ότι το 2021 ξανασχεδιάσθηκε η ναυτιλιακή εταιρεία και σήμερα η Navios Partners είναι μία από τις κορυφαίες εισηγμένες στο χρηματιστήριο ναυτιλιακές εταιρείες, με 15 τύπους πλοίων σε τρεις τομείς, εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 τελικές αγορές. Κάθε τμήμα λειτουργεί ανεξάρτητα από το άλλο, για να μετριάσει τη μεταβλητότητα. Η ίδια συμπλήρωσε ότι η ποικιλομορφία θα μειώσει επαρκώς την αστάθεια και θα δημιουργήσει ευελιξία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων επιχειρησιακών και οικονομικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά