Δικαιωμένοι δηλώνουν στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να προτείνει η Ευρ. Επιτροπή μεθαύριο Τετάρτη καθώς η πρόταση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για επιβολή πλαφόν στην τιμή λιανικής ρεύματος, όχι απλά περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη αλλά επεκτείνεται και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η ισχύουσα πρόταση της Κομισιόν προέβλεπε την ανώτατη τιμή πώλησης στο ρεύμα προς τους οικιακούς καταναλωτές.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης η συγκεκριμένη πρόταση προς τα κράτη – μέλη δεν απαιτεί ιδιαίτερη διοικητική διαδικασία έγκρισης από την Κομισιόν, ενώ το μέτρο κρίνεται αποτελεσματικό ως προς τη μείωση του κόστους ενέργειας.

Την ίδια στιγμή και στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως το μέτρο για την επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική ρεύματος περιλαμβάνεται στη νέα εργαλειοθήκη της Ευρ. Επιτροπής. Και άρα και η κυβέρνηση δηλώνει δικαιωμένη…

Βέβαια το συγκεκριμένο μέτρο αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα σχέδια κειμένου της Κομισιόν που διέρρευσαν, όπως γράφει σήμερα ο ΟΤ, απαιτεί την εφαρμογή συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων προκειμένου να μην θίγεται ο ανταγωνισμός.

Το ραντεβού που άργησε

Μια και ο λόγος περί ΠΑΣΟΚ, το ραντεβού άργησε, αλλά θα γίνει. Εντός των επόμενων ημερών, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο, Βαγγέλη Βενιζέλο. Με πρωτοβουλία του πρώτου, που (μάλλον) άργησε.

Θα λυθούν παρεξηγήσεις, αλλά μην περιμένετε να ληφθούν και αποφάσεις. Ο Βενιζέλος θα συζητούσε την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική μόνο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και αν…

Συμφωνία

Ένα – ένα βγαίνουν τα νέα από την τελευταία επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στο Αμπού Ντάμπι, υπό τον πρωθυπουργό. Τι μαθαίνουμε τώρα; Ότι τα ΗΑΕ συμφώνησαν να μπουν και σε project που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του re-power.eu

Ο στόχος; Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενεργειακή αυτονομία της ΕΕ. Συνεπώς, υπάρχουν λεφτά, αλλά χρειάζονται συμμετοχές. Η Ελλάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θέλει να πάρει το πάνω χέρι στη ΝΑ Ευρώπη. Και ψάχνει πόρους και τρόπους.

Oι αναποφάσιστοι

Πού κατευθύνονται οι ψηφοφόροι που φεύγουν από τη Νέα Δημοκρατία; Το ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει, προ ημερών, κυλιόμενη έρευνα, που έκανε focus στο συγκεκριμένο θέμα. Η απάντηση; Κυρίως στη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Και δευτερευόντως στο ΠΑΣΟΚ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι εξ αυτού του λόγου, μπορούν σχετικά εύκολα να τους επαναπροσεγγίσουν. Κυρίως, μέσω των ενισχυτικών μέτρων κατά της ακρίβειας, που ανακοινώνουν.

Οι πρώτες ενδείξεις για το αν τα μέτρα αυτά έχουν απήχηση αναμένονται στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της επόμενης εβδομάδας.

Φρεγάτες

Την προοπτική η χώρα μας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ναυπήγησης των αμερικανικών φρεγατών τύπου FFGX, συζητά το ελληνικό Πεντάγωνο. Για την ακρίβεια, το επιδιώκει.

Αν όλα πάνε καλά, το συγκεκριμένο project θα αρχίσει «να τρέχει» από το 2027. Που σημαίνει ότι θα είναι οι επόμενες που θα προστεθούν στο Πολεμικό Ναυτικό μετά τις γαλλικές Belh@rra.

Νέα έργα στην Πάτρα

Δυο καλά projects θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος την Πάτρα, τις επόμενες μέρες; Σημειώστε:
Α) ένα παιδιατρικό νοσοκομείο
Β) ένα μέγαρο όπου θα στεγασθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας

Ο πρωθυπουργός θα πάει εκεί, στο πλαίσιο των στοχευμένων περιοδειών που ξεκινά. Σε περιοχές όπου η ΝΔ εμφανίζει ξεκάθαρα δημοσκοπικά προβλήματα.

Πάντως, από το Μαξίμου τον συμβουλεύουν «να κάνει λίγο κράττει». Την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε αργά το βράδυ από το Αμπού Ντάμπι και την επομένη το πρωί ήθελε να ταξιδέψει στην Τήλο. Τελικά, δεν ταξίδεψε…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories