Με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών της Σιγκαπούρης, Τσι Χονγκ Τατ, συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και η δυναμική των οικονομικών και ναυτιλιακών σχέσεων των δύο χωρών βρέθηκε στο επίκεντρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2022», κατόπιν πρωτοβουλίας της σιγκαπουριανής πλευράς και είχε ως στόχο της να επιβεβαίωσει τις ισχυρές ναυτιλιακές σχέσεις των δύο κρατών καθώς και την αγαστή συνεργασία τους επί επίκαιρων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον ΙΜΟ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διεξαγωγή του παγκόσμιου δια θαλάσσης εμπορίου, ως παραδοσιακά ναυτιλιακά κράτη και επιβεβαίωσαν τους ιστορικούς δεσμούς ναυτιλιακής συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο.

Επίσης συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις για τη ναυτιλία μεταξύ των οποίων η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η διαφαινόμενη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των πλοίων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και η σημασία τήρησης των κανόνων του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των Συμβάσεων του ΙΜΟ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές υφιστάμενες σχέσεις και τη σημασία της ναυτιλίας ως πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία συνιστά εφαλτήριο συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας. Από πλευράς Σιγκαπούρης τον κ. Τσι Χονγκ Τατ συνόδευε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αρχής Ναυτιλίας και Λιμένων της Σιγκαπούρης Κουά Λέι Χουν καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλιακής διοίκησης της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα