Σύμφωνο συνεργασίας με το Cluster Maritime Français, υπεγράφη στο πλαίσιο της δημιουργίας της Ναυτιλιακής Επιτροπής του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γάλλος Πρέσβης Πατρίκ Μεζονάβ χαιρέτισε την πρόταση για τη δημιουργία μιας Ναυτιλιακής Επιτροπής που θα φέρει κοντά τους δύο τομείς ναυτιλίας, οι οποίοι είναι πολύ συμπληρωματικοί και πολύ φιλόδοξοι.

O πρόεδρος του Cluster Maritime Français, Frédéric Moncany de Saint-Aignan με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γαλλίας και Ελλάδας, Laurent Thuillier

Όπως τονίζεται, η Επιτροπή αυτή, από την ύπαρξή της και μόνο, θα προσφέρει ένα σημείο αναφοράς, μια μόνιμη δομή όπου οι Έλληνες και οι Γάλλοι φορείς θα μπορούν να συναντηθούν, να δημιουργήσουν συνέργειες, να ανταλλάξουν ιδέες, να αναπτύξουν νέες εμπορικές συναλλαγές και να κερδίσουν. Οι προοπτικές αύξησης του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 45% την επόμενη δεκαετία, η ανάγκη απανθρακοποίησης των μεταφορών, η οποία θα απαιτήσει την ανανέωση του ενός τρίτου του στόλου κατά την ίδια περίοδο, και η αποχώρηση του ναυτιλιακού κέντρου του Λονδίνου από την ΕΕ αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσει η Επιτροπή αυτή.

Ενίσχυση των δεσμών

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γαλλίας και Ελλάδας, Λοράν Τουιγέ, και ο πρόεδρος του Cluster Maritime Français, δήλωσαν ότι η ιδέα της δημιουργίας αυτής της Επιτροπής προέκυψε από πολύ σημαντικά κοινά επιτεύγματα μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος της Επιτροπής είναι να δημιουργήσει και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας στους διάφορους εξειδικευμένους τομείς της Ναυτιλίας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια σχετικά με τα διάφορα επαγγέλματα των θαλάσσιων μεταφορών.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών είναι μακροχρόνιες. Η δημιουργία της Ναυτιλιακής Επιτροπής αποσκοπεί στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των εξειδικευμένων εταιρειών των δύο χωρών.

Από την τελετή στη γαλλική πρεσβεία

Η επιτροπή αποτελείται από 10 μέλη. Με τη φιλοδοξία να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα, ο πρόεδρός της Φιλίπ Λουί-Ντρεϊφούς κάλεσε τους συμμετέχοντες να συμβάλουν ενεργά στο έργο της Επιτροπής με την τακτική παρουσία και συμμετοχή τους.

Η κ. Μαρίλυ Φραγκίστα, μέλος της Επιτροπής και εκπρόσωπος των Ελλήνων εφοπλιστών, εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση που συνδέεται με την Επιτροπή λόγω της ιστορίας της εταιρείας της, αλλά και για την προώθηση της γαλλοελληνικής εταιρικής σχέσης χάρη στη γνώση των γαλλικών αξιών και του γαλλικού πολιτισμού.

Τέλος, ο κ. Λουί-Ντρεϊφούς ανέφερε τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή στο εγγύς μέλλον, όπως: smart shipping, περιβαλλοντικά θέματα, λιμενικές υποδομές, ασφάλεια και προστασία στη θάλασσα, θέματα ενέργειας και μεταφορών, νέες τεχνολογίες, χρηματοδότηση, ασφάλιση και φορολογία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα